Hirdetés

A New York-i kritikusok díjazták az év legjobbjait, köztük van a Saul fia is

|

Hirdetés

Legutóbb az egyik legrégebb óta fennálló szervezet, a National Board of Review osztotta meg velünk, hogy szerintük melyek voltak idén a legjobb filmek és stábtagok, nemrég pedig a New York-i Filmkritikusok Egyesülete (New York Film Critics Circle - NYFCC) hozta napvilágra a díjazottjait, amik között előkelő eredményt ért el Nemes Jeles László immáron világsikerű filmje is. A Saul fia kiérdemelte az egyik legrangosabb kritikai elismerést, ugyanis a NYFCC neki ítélte a legjobb elsőfilm díját. amely nagyban megdobhatja hazánk büszkeségének Oscar-esélyeit. Ennél is jobban szerették a Cate Blanchett nevével fémjelzett Carolt, ugyanis a dráma olyan hízelgő elismeréseket zsebelt be, mint a legjobb film, a legjobb rendező (Todd Haynes), a legjobb forgatókönyv (Phyllis Nagy) és a legjobb operatőr (Edward Lachman). Íme a teljes lista:

Legjobb film: Carol Legjobb rendező: Todd Haynes (Carol) Legjobb női főszereplő: Saoirse Ronan (Brooklyn) Legjobb férfi főszereplő: Michael Keaton (Spotlight) Legjobb női mellékszereplő: Kristen Stewart (Sils Maria felhői) Legjobb férfi mellékszereplő: Mark Rylance (Kémek hídja) Legjobb forgatókönyv: Phyllis Nagy (Carol) Legjobb operatőr: Edward Lachman (Carol) Legjobb dokumentumfilm: In Jackson Heights (rendező: Frederick Wiseman) Legjobb animációs film: Agymanók Legjobb elsőfilm: Saul fia Legjobb idegen nyelvű film: Timbuktu

Special Award: Ennio Morricone

Az ünnepélyes díjátadó 2016. január 4-én lesz New York-ban.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.