Hirdetés

A Nosferatut is utolérte a remake-hullám

|

Hirdetés

F. W. Murnau 1922-ben elkészült Nosferatu című horrorja méltán nevezhető klasszikusnak, hiszen a gyerekeket a mai napig meg lehet rémiszteni a híres jelenettel, amiben csak a vámpír árnyékát látni. De nyugodtan kijelenthetjük, hogy még a felnőtt közönség soraiból sem vált ki egy „ez full gagyi” jelzőt ellentétben a ’70-es vagy ’80-as évek horror próbálkozásaival. Mindezért teljesen értelmetlennek tűnik, hogy a Nosferatu is kapjon egy remake-et, de mégis ez fog történni a közeljövőben. Az újrafeldolgozásért a Studio 8 a felelős, akik Robert Eggers személyében találták meg a tökéletes rendező-írót a projektre. Eggers első egészestés filmje, a The Witch a Sundance fesztiválon debütált, amivel elnyerte a legjobb amerikai drámai rendező díjat, és akik látták a boszorkányos mókát azok el vannak ragadtatva Eggers munkájától. Szóval van remény, hogy működőképes legyen a Nosferatu remake. [caption id="attachment_58947" align="alignnone" width="1296"]

The_Witch_still
The Witch[/caption] A klasszikus némafilm egyébként egy nem hivatalos Drakula adaptáció volt, melyben Orlok Gróf terrorizálta a kisvárost, amit kiszemelt magának. Az biztos, hogy nem kell félni csillámló vámpírok felbukkanásától, és hogy egy hű vámpíros filmet kapunk, amiben dominál a vér és a félelem. Az egyetlen kérdőjel csupán a remake érkezésének időpontjával kapcsolatos. Eggers a Nosferatu remake mellett elvállalta a The Knight című film (szintén Studio 8) dirigálását és írását is, és egyelőre nem tudni, hogy melyik projekt van magasabban jegyezve a rendező prioritási listáján. Remélhetőleg erre minél hamarabb választ kapunk.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.