Hirdetés

A Rogue One lehet az első igazán old school Star Wars film

|

Hirdetés

Quentin Tarantino vissza hozza az old school filmkészítést közelgő westernfilmjével, ugyanis új filmje a The Hateful Eight hagyományos 65mm-es Panavision lencsékkel a legszélesebb, 2.76:1-es képarányt kihasználva készült el. Ez lesz 50 év után az első anamorf 70-mm-es mozifilm. De nem biztos, hogy az utolsó. A legújabb pletykák szerint Gareth Edwards rendező is hasonló módszerrel készül leforgatni a Star Wars filmsorozat első spin-offját, a Rogue One-t. [caption id="attachment_65892" align="aligncenter" width="1024"]

Kurt Russel és Samuel L. Jackson a Hateful eight egyik jelenetén, amelyet a fent említett Panavision lencsékkel rögzítettek.
Kurt Russel és Samuel L. Jackson a Hateful eight egyik jelenetén, amelyet a fent említett Panavision lencsékkel rögzítettek.[/caption] Az Ultra Panavision 70 anamorf lencséket kifejezetten a The Hateful Eight felvételéhez készítették el. Ez még nem minden, hiszen maga Quentin Tarantino felügyeli a több mint 50 darab 70mm-es vetítőgép elosztását az USA területén, amelyeket a film különleges karácsonyi vetítésén terveznek először használatba venni. A The Hateful Eight minden más országban jövő év elején, digitális formában érkezik majd a mozikba. Így már érthető, hogy más film is alkalmazni akarja Tarantino lencséit, hiszen ez a sok befektetés nem mehet kárba. A THR júniusban jelentette, hogy a Rogue One operatőre Greig Fraser fontolgatja az új lencsék használatát, de ezt senki nem igazolta sem a Disney-nél sem pedig a Lucasfilm-nél. Nagyjából akkoriban jelentették be, hogy a spin-off felvételére az Arris Alexa 65 nagy felbontású 6K-s digitális kamerát fogják használni. A pletykák szerint ezzel a kamerával akarják bevetni a 70mm-es lencsét is. A formátum újra felbukkanására senki nem tekint úgy, mint az új 3D-re, de segíthet fenntartani a moziba járás egyedi élményét, ezzel megnövelve a nézőszámokat. De vajon mindez elég lesz, hogy felkeltse a nézők figyelmét? Ez kiderül Tarantino westernjének különleges karácsonyi premierje után.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.