Hirdetés

A Russo testvérek beszélték az Amerika Kapitány: Polgárháború előzeteséről

|

Hirdetés

Az Amerika Kapitány: Polgárháború ütős előzetesét követően, amit talán jobb, ha újranézel a cikk tovább olvasása előtt, a filmet rendező Anthony és Joe Russo leültek az Empire magazinnal, hogy kitárgyalják a trailerben látottakat és azok jelentőségét. Utóbbi azt nyilatkozta, hogy:

Nem lehet egy Amerika Kapitány nevű karaktered anélkül, hogy megvizsgálnád a politikai jelentését, főleg a mai korszakban. Ennek az univerzumnak a hősei saját belátásuk szerint cselekednek, a kormány bármiféle beleszólása nélkül, ez pedig rengeteg problémát tud okozni. Azt vizsgáljuk, hogy a képességekkel rendelkező embereknek mennyi joguk van használni az erejüket, még ha azt a jó érdekében teszik is. Hogyan tudja az állam kontrollálni az ilyenfajta hatalmat?
Russo kitért a film címére is, ami azonos egy 2006-os képregényével, de a végeredmény nem fog sokban hasonlítani:
A Polgárháború gondolatát ragadjuk meg. A képregény nem összeegyeztethető azzal a történetmeséléssel, amit eddig felépítettünk, de a regisztrációs törvény koncepciója, az elképzelés, hogy a hősöket figyelni és kontrollálni kell, mert túlságosan ijesztő képességeik vannak, teljesen illik a filmünkhöz is.
Anthony Russo hozzátette, hogy a politikai oldal mellett, személyessé is akarták tenni a történetet:
A Polgárháború történetének adaptálásában az volt a legnagyobb kihívás, hogy mindenki tudta, hogy a regisztrációs törvényről szól. Ez pedig főként politikai probléma, viszont mi nem szerettük volna, ha a film konfliktusa csak ennyiről szólna. Próbáltunk személyes indokokat belevenni, ami minden karakter számára komplikálja kissé a dolgokat. Éppen ebben segített Steve és Bucky kapcsolata, ami egy érzelmi okot is adott ahhoz, hogy ki melyik oldal felé hajlik.
Végezetül Ross tábornok (William Hurt) visszahozataláról is ejtett néhány szót Joe Russo:
Az a dolgunk, hogy összekapcsoljuk ezeket a filmeket. Fontos számunkra, hogy a Hulkból is kiemeljünk valamit, amit néhányan talán már elfeledtek, és ismét relevánssá tegyük. Úgy gondoltuk érdekes lenne behozni egy olyan karaktert, aki kifejezetten szuperhős ellenes. Az elmúlt időben magasabb pozícióba helyezte magát és politikai fronton próbálja megfogni a Bosszúállókat.
Az Amerika Kapitány: Polgárháború 2016 május 12-én érkezik a mozikba. Főbb szerepekben Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Elizabeth Olsan, Jeremy Renner, Paul Rudd, Paul Bettany, Tom Holland és még sokan mások.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.