Hirdetés

A sebezhetetlen 2 lehet Shyamalan következő filmje

|

A Széttörve sikerének köszönhetően végre elkészülhet a régóta várt A sebezhetetlen folytatása.

Hirdetés

Kijelenthetjük, hogy Shyamalan visszatért. Legújabb thrillerje, a Széttörve ugyanis remekelt a mozipénztáraknál és a kritikusoknál is (a film gyártási költségei több forrás szerint is mindössze 5 és 10 millió dollár között van, így a 40 milliós nyitóhétvége nagyon szép teljesítmény), ám valószínűleg nem csak erről beszélnek azok, akik már látták a filmet, hanem a csavarról, a meglepetéstől a legvégén. Arról a meglepetésről, melyre rengeteg rajongó már legalább 15 éve várhatott.

Figyelem! Aki még nem látta a Széttörve c. filmet, annak a cikk innentől spoilerek tartalmazhat, így óvatosan az elolvasásával.

Hirdetés

Mint a legtöbb Shyamalan film, a Széttörve is a rendező szülővárosában, Philadelphiában játszódik. Ez még önmagában nem érdekes, ám a film végén kaptunk egy csavart. Egy olyan csavart, amire valószínűleg senki sem számított. A jelenet egy étteremben játszódik, ahol a TV-ben épp a hírek mennek Kevinről (James McAvoy), akinek a sajtó "A Horda" becenevet adta, utalva a 24 személyiségére. Egy nő, aki figyelemmel követi a híreket, megemlít egy másik fura bűnözőt, aki 15 évvel ezelőtt tevékenykedett, de nem jut eszébe a neve. Ezután a nő melletti férfira közelít a kamera, és ekkor látjuk meg, hogy Bruce Willis ül mellette David Dunn szerepében, és elárulja, valószínűleg akire a nő gondol, az Mr. Glass (Samuel L. Jackson). Vagyis kiderült, hogy a film ugyanabban az univerzumban játszódik, amelyben a 2000-ben bemutatott A sebezhetetlen cselekményei is. Sok rajongóban merülhetett fel a kérdés, most akkor érkezik A sebezhetetlen folytatása? Shyamalan részletesen mesélt erről:

Azt hiszem igen, ez lesz a következő dolog. De van más ötletem is, aminek semmi köze nincs ehhez…. valami, ami ugyanúgy lázba hoz, mint ez. 

- kezdte a mondandóját az MTV-nek, majd folytatta:

Figyeljetek. Elmondok mindent, amit lehet. Ha kivesszük a képregényes dolgot A sebezhetetlenből, voltaképp egy férfiról szól, aki túlélt egy vonatbalesetet. Minden ember meghal körülötte, rajta pedig egy karcolás sem esett. Hogyan lehetséges ez? Ez az alapja az egésznek. Egy remek sztori. És most nézzük meg a Széttörvét. Három lányt elrabol egy személy, akinek van ez a rendellenessége. Azt hiszi, hogy ő több személy egyben. És mindegyik személyisége azt mondja, hogy van egy másik személyiség is, aki el akarja kapni. Úgy hívják, A bestia. Ez is egy remek alapötlet. És épp ezért a harmadik filmnek szintén egy jó alapötlettel kell rendelkeznie. Nem lehet szimplán csak "A Sebezhetetlen befejező része". Kell bele valami, amit a sajátjának mondhat. Azt szeretném, ha önmagában is meg lehetne majd nézni.

A rendező azt is elárulta, hogy a Széttörve forgatókönyvének kezdeti fázisában jónéhány A sebezhetetlen utalás volt elrejtve, azonban ezeket később ki kellett szednie. Volt olyan változat is - sőt, állítólag le is forgatta -, ahol David Dunn és Mr. Glass (A sebezhetetlenben még Porcelán, a Széttörvében már Mr. Üveg) konkrétan harcolnak, de nem igazán illett bele a filmbe. Majd talán a folytatásba..

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.