Hirdetés

A spanyolnátha idején játszódó film és Mátyás király korába helyezett minisorozat is készül

|

Bergendy Péter rendező nagyban dolgozik otthon a projektjein.

Hirdetés

Bergendy Péter legutóbb a Trezor című thrillerrel örvendeztetett meg bennünket (melynek Köbli Norbert forgatókönyve szolgált alapul), de már akkor is pedzegetett olyan terveket, mely szerint legközelebb egy horrorfilmet fog készíteni. Most új információk érkeztek a film háza tájáról.

Hirdetés

A rendező egy a Papageno nevű oldalnak tett nyilatkozatában beszélt a jelenlegi "állapotáról" a filmnek, innen tudtuk meg, hogy a 41 napnyi forgatás szülte anyagnak hála, már "csak" az utómunkálatokkal kell foglalkozniuk az alkotóknak, ami nyilván nem kis feladat. Bergendy és a többiek is jelenleg home office-ban dolgoznak a filmen, folyamatosan finomodnak a speciális effektusok, készül a vágás, rákerül a zene. Szerződésük úgy szól, hogy augusztus 1-ig kell befejezniük a munkát. 

Kérdés, hogy a home office, ahogy most mindenki dolgozik, mennyire nehezíti, vagy lassítja le a munkát, de egyelőre nem akarjuk megváltoztatni a határidőt.

- nyilatkozta. 

A Post Mortem címre hallgató film az I. világháború után fog játszódni és egy igencsak aktuális szcenáriót fog felfesteni: a cselekményben nagy szerepet játszik a spanyolnátha, főhőse pedig egy halottakat fényképező fotós lesz, aki egy kísértetjárta faluba kerül. A fotóst egyébként Klem Viktor megformálásában láthatjuk majd, de rajta kívül szerepel a filmben Schell Judit és Hais Fruzsina is. Mindenképpen érdekes lesz megfigyelni, miként reagál a közönség a Post Mortem-re, hiszen itt nem csak arról van szó, hogy egy nálunk kevéssé honosított műfajban operál a rendező, de egy világjárványról is beszélünk, amiben jelenleg is mindenki érintett (még ha ez nem is spanyolnátha). A film bemutatóját októberre tervezték eredetileg, ez azonban a járvány miatt most kérdésessé vált, ez ügyben a rendező így fogalmazott:

Nem szeretnénk, ha a sok korábban elmaradt filmbemutató miatt majd a nyilván zsúfolt őszi szezonban kéne vetíteni, másfelől fesztiválkarriert tervezünk a filmnek. A legnevesebb fantasy-horror fesztiválra, a spanyolországi Sitgesre is szeretnénk majd benevezni, de olyan nagy A-kategóriás filmmustrákon is elindítanánk, mint például a Varsói Filmfesztivál, ez pedig azzal járhat, hogy a film premierjét is ott kell tartani.

Mindenképp megnyugtató ez a magabiztosság, bízunk tehát a legjobbakban - ami már csak azért sem esik nehezünkre, mert a rendező azért eddig is hozott egy megbízható minőséget, beszéljünk akár az Állítsátok meg Terézanyut!-ról, A vizsgáról (aminek már a folytatását is tervezi), vagy éppen a már említett Trezorról. Bergendy Péter tarsolyában pedig még mindig van bőven filmterv, amivel lefoglalhatja magát a közeljövőben: tervez egy János vitéz mozifilmet, valamint egy Mátyás király korában játszódó minisorozatot is tervezget fejben. Reméljük, hogy ezek mind megvalósulnak!

Fotó: Szupermodern Stúdió / Szvacsek Attila

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.