Hirdetés

A Star Wars ihlette a Corvin-negyed metróállomásának kialakítását

|

Mert George Lucas alkotásának mindenhol ott van a helye.

Hirdetés

Jelenleg is felújítás alatt áll a Corvin-negyed, illetve annak metróállomása. Ez önmagában nem lenne elég nálunk arra, hogy hírt adjunk róla (mindamellett, hogy természetesen üdvös dolog), arra viszont már mi is felkaptuk a fejünket, hogy egy klasszikus film is inspirációul szolgált az építészek számára. 

Hirdetés

Túl azon, hogy alapvetően a hetvenes évek, illetve az eredeti kialakítása a metróállomásnak volt az, ami sok ihletet adott az építészeknek, a George Lucas által teremtett klasszikus Star Wars is adott némi ötletet a küllemet illetően. Az a bizonyos inspiráció az a tervezett állomásra beérve figyelhető majd meg, ott a Czigléczki Attila építész szavaival élve egy dinamikus, fénysebességre hasonlító effektust idéznek meg. Ahogy pedig majd az utas egyre lejjebb halad a mozgólépcsőn, úgy fog sűrűsödni a fehér lamellákból létrehozott álmennyezet. Amögött pedig egy - szintén a szakember szavaival élve - színpadi homályt hoztak létre, ahol futnak az elektronikai kütyük, eközben pedig mégis olyan, mintha az űr sötétjét látnánk. Nézzétek csak:

A metrókékkel, a fehér színekkel és a narancssárga színek domináns hatásával együtt egy egészen futurisztikus, retró stílussal szembesülhet majd az utazóközönség. Csak haragos wookie-kal nem találkozzunk majd és akkor feltehetőleg igazán kellemes utunk lesz. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.