Hirdetés

A Szárnyas fejvadász 2 máshogy fog kinézni

|

Hirdetés

Miután felépültem a rövid depresszióból, hogy nem Ridley Scott rendezi a Szárnyas fejvadász folytatást, hanem Denis Villeneuve (Prisoners, Felperzselt föld), ez a hír most biztos megint megosztó lesz. Bár ha a jelenlegi párost nézzük, mindenki megnyugodhat, hisz jó kezekben van a projekt. A rendező mellett ott van ugye az operatőr, Roger Deakins, aki kisebb fajta legenda a szakmájában, mert volt tőle nem rég egy Skyfall, de a legtöbben a Remény rabjai miatt ismerhetik. Deakins épp legújab filmjét a Sicariót promózza (amin szintén közösen dologznak Villeneuve-vel a Prisoners után), és ha már úgy alakult akkor ejtett pár szót a Szárnyas fejvadászról is:

Szerintem a film kinézete egy organikus folyamat. Nem csak ránézel a forgatókönyvre és megjelenik a fejedben. Annak ellenére, hogy én csodálom az eredetit, ez nem ugyanaz a film lesz... vizuálisan nem kell megegyezniük. Meg kell állnia a saját lábán, egyedi forgatókönyv és egyedi történet jár hozzá. Az eredetit gyönyörűen fényképezték, de számomra, ami igazán erős volt a kasszikusban az, mi a színész neve... Rutger Hauer halála az esőben a fehér galambbal. Aztán megnézed a dokumentumfilmet a forgatásról és rájössz, hogy azt mind aznap találták ki.
És ha, ezt egy ilyen jó operatőr mondja, mint Deakins, akkor abban lehet valami. 40 éves pályája során 12 Oscar jelölést kapott, egyedül a sci-fi műfajban nem alkotott még. Állítása szerint azonban inkább sci-fantasy az anyag. Villeneuve elárulta, hogy nagyjából 2,5 másodperc alatt győzte meg Deakinst a munkáról, aki nem is titkolta mennyire örül neki, hogy megint együtt dolgozhatnak, ráadásul egy olyan ikonikus filmen, mint a Szárnyas fejvadász. Harrison Ford már megerősítette, hogy visszatér Rick Deckard karakterében, és egy fontos kérdést is tisztázni fognak (a származása). Ridley Scott továbbra is marad producer, a forgatókönyvet az eredetit is jegyző Hampton Fancher segítségével írja Michael Green.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.