Hirdetés

A szoba - Hazánkban is bemutatkozik az év egyik legjobb filmje

|

Hirdetés

Fellélegezhetnek a külföldi premiereket követő filmkedvelők, hiszen január 28-án megérkezik hozzánk Lenny Abrahamson (Frank) A szoba (Room) című alkotása, mely Emma Donoghue világsikerű bestsellerének hű adaptációja, a forgatókönyv minőségéről maga a szerzőnő gondoskodott. A szakma által máris az egyik legnagyobb Oscar-díj esélyesnek kikiáltott dráma megindító történetében egy ötéves kisfiú, Jack (Jacob Tremblay) és édesanyja (Brie Larson) évek óta egy szobában élnek bezárva, utóbbi pedig igyekszik megkímélni gyermekét a fogva tartójuk rémségeitől. A  kisfiú ötödik születésnapja után viszont már elég idősnek tartja gyermekét ahhoz, hogy a segítségével megszökjenek a rabságból. Szabadulásuk után a társadalomba és a családba való visszailleszkedésük azonban közel sem olyan zökkenőmentesen megy, ahogy elképzelték.

room2
A szoba világpremierje a rangos 40. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol a szakma megbecsülése mellett hazavitte a közönségdíjat is, amely lényegében az Oscar-díj előszobájának tekinthető, hiszen az elmúlt évek során a 12 év rabszolgaság, A király beszéde, a Gettómilliomos, és az Amerikai szépség is úgy nyerte meg az Oscar-gála legrangosabb szobrát, hogy előtte Torontóban diadalmaskodott. A szoba tehát egyaránt esélyes a Legjobb film kategóriára, de a kritikusok szerint Brie Larson is abszolút favorit a legjobb színésznő versenyben, továbbá Emma Donoghue is esélyes lehet egy aranyszoborra a legjobb forgatókönyv-adaptációk terén. A díjszezon még csak most kezdődik, bizonyára sűrűn hallunk majd Abrahamson rendezéséről. https://www.youtube.com/watch?v=PPZqF_TPTGs Az év egyik legjobb filmjének tartott A szoba nálunk átcsúszik 2016-ra, január 28-tól lesz látható a hazai mozikban. Kíváncsiak vagytok rá?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.