Hirdetés

A Thor: Ragnarok és az Alien: Paradise Lost is Ausztráliában forog majd

|

Hirdetés

Az nem hordoz magával nagy hírértéket, hogy a Disney sikeres filmsorozatának, a Karib-tenger kalózai legújabb epizódja, az egyelőre még angol címen futó Dead Men Tell No Tales nagy részét Ausztráliában forgatták le. Az már viszont érdekesebb, hogy a Deadline értesülései szerint a stúdió ismételten a szigetországba költözteti egyik legnagyobb sikervárományos filmjének munkálatait. A Thor: Ragnarok Ausztráliában kerül majd felvételre, az előző Thor filmhez képest ez nagy változtatásnak minősül, hiszen a Sötét világot teljes egészében Nagy-Britanniában a híres Shepperton Stúdióban forgatták, akárcsak az eddigi Marvel filmek többségét.

thor-chris-hemsworth-1
De ez még nem minden, hiszen a Fox is követi a Disney példáját. Az eddigiekben Prometheus 2-ként ismert, újabban már Alien: Paradise Lost is a kenguruk földjén forog majd Ridley Scott irányítása alatt. A hírt az ország külügyért és művészetekért felelős miniszterei jelentették be és azt is elárulták, hogy a kormány 34 millió amerikai dollárnak megfelelő összegben kívánja támogatni a produkciókat. Mivel ezek a filmek többnyire stúdiókon belül készülnek rengeteg zöld háttér használatával, felmerül a kérdés, hogy miért is döntöttek így? Az igazság az, hogy nem esztétikai szempontból választották a gyönyörű tájakkal rendelkező Ausztráliát, hanem inkább gazdasági okokból.
prometheus-3
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.