Hirdetés

A Vatikán kritizálja a Prometheus-t

|

Ahogyan az Avatar és A Da Vinci-kód esetében tette, a Vatikán ismét támad egy filmet, amely saját bevallásuk szerint nem felel meg az ideológiájuknak: ezúttal a Prometheus van porondon.

Hirdetés

A The Hollywood Reporter jelentése szerint a Vatikán hivatalos újságja támadja Ridley Scott rendezőt a Prometheus miatt, ugyanis a film megkérdőjelezi az emberiség eredetét és szerintük rendkívül rossz dolog kivívni maguk ellen isten haragját. A lap azt is megemlíti, hogy a Prometheus különösen helytelenül kezeli a jó és a rossz közötti örökös harcot, valamint a halhatatlanság titkának keresésével is hasonlóan jár el. A Vatikán korábban is mindenfajta lelkiismeret furdalás nélkül megmondta véleményét a neki nem tetsző filmekről, azonban a Prometheus kritizálása némileg enyhébbre sikerült az előző piszkálódásoknál. Egyetlen dolgot nem értünk csupán: Vatikánban nem tudják, hogy a Prometheus egy kitalált, szórakoztató történet sci-fi stílusban? Ezezek a tulajdonságok mindenre magyarázatot adnak és nyilván nem voltak olyan nézők, akik a film megtekintése után rögtön ateisták lettek...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.