Hirdetés

A Watchmen tv-sorozat eltérhet az eredeti képregénytől

|

Damon Lindelof viszont kicsit ódzkodik.

Hirdetés

Alan Moore és Dave Gibbons 1986-tól 1987-ig kiadásra került klasszikus képregénye, a Watchmen 2009-ben már egyszer megkapta a mozgóképes adaptációját, a madárkák azonban azt csiripelik, hogy a kis képernyőre is ellátogatnának a szuperhősök. Korábbi információnk szerint nem más, mint Damon Lindelof lesz az, aki levezényli íróként a procedúrát, ám mint kiderült, ez ügyben még minden rendkívül képlékeny. 

Hirdetés

A helyzet az, hogy Lindelof bár tagadta, hogy lefolytatott volna bárminemű tárgyalásokat az HBO-val a projektet illetően, a legtöbb jel arra mutat, hogy valami készülőben van, csak éppen óvatosan és körültekintően járnak el az ügyben. Szó nincs tehát arról, hogy Lindelof leszerződött volna, csak épp arról van szó, hogy bár vannak ötletei, miként lehetne kis képernyőre szabni Moore-ék történetét, ezerszer át kell rágni mindent, mert nagyon nem szeretne az az ember lenni, aki elbassza a végeredményt - lévén, hogy nagy tisztelettel viseltetik az alapanyag iránt. 

A másik kérdés az a sorozattá alakítás kérdése - Moore képregénye egy lezárt történet, így az HBO-nál bizony erősen eljátszanak a gondolatával annak, hogy nem szolgai hűséggel viszik mozgóképre a paneleket (ahogyan azt mondjuk Zack Snyder tette 2009-es filmjében), hanem megengednek maguknak annyi szabadságot, hogy maguk is formálják kicsit a cselekményt. Lefordítva: nincs kizárva, hogy akár kicsi, akár nagy mértékben, de el fog térni az adaptáció az alapul szolgáló képregénytől (és ezt maga Casey Bloys, az igazgató is megerősítette). Ezt nézve érthető Lindelof habozása és óvatoskodása, hiszen rajongók milliói ugranának a torkának, ha elszúrná a feladatot, pláne ha még olyan kontenttel is dolgozna, amely nem szerepelt a képregényben. Viszont Bloys elmondásai alapján Lindelof a megfelelő ember a feladatra. Szóval véleményünk szerint csak idő kérdése és zöld utat kap a projekt ténylegesen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.