Hirdetés

A Zsaruk 31 év után lekerült a műsorról és nem is tér vissza

|

Több mint 1000 epizód után a világ egyik leghíresebb rendőrös műsora örökre elköszönt a tévézőktől.

Hirdetés

Szerte az Amerikai Egyesült Államokban jelenleg is tömegek vonulnak utcákra, hogy tüntessenek a rendőri brutalitás és rasszizmus ellen. A régóta nem látott méretű megmozdulás-sorozat kiváltó oka egy afro-amerikai férfi, George Floyd halála volt, aki rendőri intézkedés során vesztette életét. Az őt igazoltató járőr hosszú percekig térdelt teljes testsúlyával a férfi nyakán, megfojtva őt. Az esetről készült videó villámgyorsan bejárta a világsajtót és a közösségi média felületeit is, az esemény pedig már nemcsak az amerikai közéletre, hanem popkultúrára is hatással van.

Hirdetés

Az HBO vadonatúj streaming szolgáltatása nemrég levette kínálatából az Elfújta a szél című klasszikust, mondván pozitív színben tünteti fel a rabszolgatartást. Most pedig a világ talán legismertebb és legrégebb óta futó rendőrös műsora tűnik el, vélhetően örökre a képernyőkről. Az idehaza is ismert Zsaruk (Cops) egy olyan valóságshow, melyben igazi rendőröket, járőröket, helyszíni intézkedéseket, bűneseteket láthatunk.

Az 1989-ben indult reality 24 éven keresztül az amerikai FOX csatornán volt látható, innen költözött a ma Paramount Network (egykoron Spike) nevet viselő tévéadóra. A csatorna szóvivője a napokban jelentette be, hogy a Zsaruk 1103 rész után lekerül a képernyőről és nincs tervben sem most, sem a jövőben, hogy visszatérjen.

Egy idehaza kevésbé ismert, hasonló rendőrös műsor is áldozata lett a május végén kirobbant tüntetéshullámnak. Az amerikai A&E csatorna nagy sikerű LivePD realityje pár órája kapott kaszát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.