Hirdetés

Az Oscar-díjas forgatókönyvírót környékezi a DC és a Marvel is

|

Aaron Sorkin mindenképpen sajátos ízt adna egy képregényfilmnek.

Hirdetés

Azt nem lehetne mondani, hogy a DC és a Marvel ne igyekezne a legjobb embereket magukhoz csábítani, akár színészről, akár rendezőről, vagy zeneszerzőről van szó. A forgatókönyvek terén eddig viszont Joss Whedon és Shane Black számított nagy névnek a két Bosszúállók és a Vasember 3 kapcsán, de ők egyúttal a rendezést is magukra vállalták. Most mint kiderült az egyik legmenőbb forgatókönyvírót is megkörnyékezte a két képregényóriás.

Hirdetés

Ha ugyanis meglehetne a szakmában jelölni egy óriást, akkor mindenképpen a pergő dialógusairól elhíresült Aaron Sorkin lenne az. A magas röptű, mégis közérthető szövegeiről elhíresült forgatókönyvíró olyan sorozatokért felelt, mint Az elnök emberei, vagy a Híradósok, filmek közül pedig a Steve Jobs-ot és A közösségi hálót köszönhetjük neki, ő pedig utóbbinak egy Oscar-díjat. Nem rég a ComicBook.com szegezte a kérdést Sorkinnak, hogy nem akarja-e kipróbálni magát a műfajban, és mint az elmondásából kiderült, már megkeresték efféle ajánlatokkal.

Voltam ilyen tárgyalásokon mind a Marvellel, mind a DC-vel. Elmentem ezekre a megbeszélésekre és amennyire csak tiszteletteljesen lehetett kijelentettem, hogy én sohasem olvastam képregényeket. Nem arról van szó, hogy nem szeretem őket. Egyszerűen csak sohasem keltették fel az érdeklődésemet. Úgyhogy remélem, hogy valahol a könyvtáruk mélyén van egy nekem való képregény figura, akit szerethetek és az első kiadványtól elkezdhetem olvasni.

Kétségtelen, hogy egy olyan párbeszéd centrikus képregényfilm, amelyben a karakterek közti interakción lenne a hangsúly kevesek számára lenne érdekes, habár mondjuk az unalomig ismert Xavier-Magneto érdekellentétet egy kamaradarabban Sorkin tálalásában például James McAvoy és Michael Fassbender alakításában megnéznénk, de Tony Stark pergő dumái sem feltétlenül állnának távol Sorkintól. Mindenesetre a fenti nyilatkozatból is kitűnik, hogy nem valószínű, hogy az értelmiségi szövegeiről híres forgatókönyvíró valaha is képregényfilmhez fog szkriptet írni. Sorkin mindenesetre idén érkező első rendezésével, a Molly's Game-mel van elfoglalva, amelyben Jessica Chastain, Idris Elba és Kevin Costner játsszák a főszerepet, emellett pedig korábbi sikere, az Egy becsületbeli ügy TV-s átdolgozásán ügyködik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.