Hirdetés

Álló ováció Adam Sandler legújabb filmjének a végén, esélyes lehet az Oscarra is?

|

Nem, nem elírás a cím, Sandler Cannes-ban debütáló filmje előtt ugyanis leborultak mind a nézők, mind pedig a kritikusok egyaránt.

Hirdetés

Ha meghalljuk azt a nevet, hogy Adam Sandler, jobb esetben a közepes, de inkább az értékelhetetlen, kritikán aluli vígjátékok, ízléstelen poénok és katasztrofális színészi alakítás jut eszünkbe. Pedig akad példa ennek az ellenkezőjére is: a Kótyagos szerelem, a Spangol - Magamat vagy éppen az Üres város mind-mind azt mutatja, hogy Sandler tud színészkedni, ha akar. Csak sajnos ritkán fordul ez elő. Most azonban épp ez történt meg.

Hirdetés

A Noah Baumbach által írt és rendezett The Meyerowitz Stories című film végén (amely idén a cannes-i filmfesztiválon a legnagyobb elismerésért, az Arany Pálmáért versenyez) ugyanis a közönség egy 4 perces álló tapssal és ovációval jutalmazta az alkotást. A filmet a közelmúltban szerezte meg a Netflix, melyben Sandler olyan nevek mellett szerepel, mint Ben Stiller, Emma Thompson vagy az Oscar-díjas Dustin Hoffman, akik egy diszfunkcionális családot alakítanak New Yorkban. A film rengeteg pozitív kritikát kapott, amelyek közül rengeteg külön kitért Sandler teljesítményére is.

A Deadline például úgy fogalmazott, hogy Adam Sandler "kiemelkedik ebből a kiemelkedő színészi gárdából", és bár még túl korai lenne kijelenteni, a Deadline egyik írója, Peter Hammond mégis azt állítja, hogy a színész simán versenyben lehet a Legjobb Férfi Főszereplő díjáért:

Engem is nagyon meglepett, hiszen sosem gondoltam volna, hogy ezt a mondatot egyszer lefogom írni, de fel kell tennem a kérdést: Adam Sandler versenyben van a Legjobb Férfi Főszereplő díjáért Cannes-ban?

És ezt nem csak a Deadline egyik írója állítja. Olyan oldalak, mint a Vanity Fair, a The Hollywood Reporter vagy épp a Variety is egyet ért ebben, sőt, a Rotten Tomatoes-on a film jelenleg 93%-os értékelésen áll, vagyis minden jel arra mutat, hogy ezúttal Adam Sandler tényleg megcsillogtatott valamit az eddig nagyon ügyesen elrejtett színészi játékából. Épp itt volt az ideje, a színész 2010 óta ugyanis 12 filmben szerepelt, és ebből mindössze 1 film ugorta meg a 30%-ot a Rotten Tomatoes-on.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.