Hirdetés

Elhunyt Albert Finney

|

A többszörös Oscar-díjra jelölt brit színész 82 éves volt.

Hirdetés

Egy valódi brit színészlegenda hagyott itt minket Albert Finney személyében, aki 82. életévében, egy rövid betegség után hunyt el családja kötelékében - értesült róla a The Guardian. A színészlegenda közel hét évtizeden keresztül szórakoztatta a nagyérdeműt, karrierje egészen az 1960--ig nyúlik vissza.

Hirdetés

Első filmszerepe egy kisebb mellékszerep volt a John Osborne által írt A komédiásban (The Entertainer), majd nem sokkal ezután szintén 1960-ban napvilágot látott a Szombat este, vasárnap reggel című dráma, amely meg is hozta neki azt a bizonyos áttörést, hogy aztán 1963-ban Tom Jonesként, majd 1974-ben a bajszáról híres Hercule Poriot nyomozóként járjon egy titokzatos gyilkosság végére az Orient expresszen.

Noha a felsoroltakon kívül még rengeteg alkotásban feltűnt az évek során - mint a Ridley Scott által dirigált 1971-es Párhajhősökben (The Duelists), vagy az 1982-es Alan parker rendezte Válás előttben (Shoot the Moon) -, mégis egyik talán legismertebb szerepe a 2006-os, szintén Ridley Scott által rendezett Bor, mámor, Provence. Karrierjének legutolsó munkája a 2012-es 007: Skyfall volt, ahol a nézők egy rövidke mellékszerep erejéig találkozhattak ismét a brit színészlegendával. 

Nyugodjék békében! 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.