Hirdetés

Rendkívüli módon ünnepli majd a 40. évfordulóját az Alien franchise

|

A rajongók saját Alien témájú rövidfilmjeiket készíthetik el a 20th Century Fox támogatásával.

Hirdetés

Úgy gondoltátok, hogy megtudtátok volna csinálni azt az Alien filmet, ami tökéletesen hű A nyolcadik utas: a Halál vérfagyasztó és fojtogató atmoszférájához? Most elérkezett az alkalom, hogy megmutathassátok, ugyanis a 20th Century fox június 27-e és július 3 között olyan rövid filmes ötleteket vár, amelyek hűen képesek tükrözni az Alien-tetralógia legelső darabját, de mégis egy új ajtót nyitnak az univerzumban.

Hirdetés

Ahhoz, hogy elkészíthessétek a saját Alien filmeteket, meg kell ragadnotok azt, ami szerintetek olyan nagyszerűvé tette Ridley Scott klasszikusát. Gondoljunk csak a fokozatosan épülő feszültségre, az elszigeteltség érzetére az üres világűrben és arra a nyugtalanságra, hogy bármikor előtűnhet valami a sötétből. Ugyan az első rész megajándékozott bennünket a legvagányabb női protagonistával, akivel nem érdemes újat húznia még egy nyáladzó űrlénynek sem, mégis nem szabad elfelejtenünk, hogy a film egyszerű, hétköznapi embereket tárt elénk, akik a megélhetésükért keltek útra, mint "űrkamionosok". Az elkészített rövidfilmeket a stúdió online jelenteti meg majd az Alien rajongótáborának. 

A  jelöltek közül 18-an egyenként 2 ezer dollárt kapnak, hogy egy teljes sztorit kidolgozzanak, amely tartalmaz egy szinopszist, egy treatmentet, melynek során jelenetről jelenetre lebontva bemutatják a filmet, nagyjából 40 oldalban, illetve az elengedhetetlen teljes forgatókönyvet is be kell nyújtaniuk. Ezen túl, ha korábbi munkákkal is rendelkeznek a jelöltek, korábbi munkáikkal is növelhetik az esélyeiket.

A következő fordulóban 30 ezer dollár ütheti a markát annak a 6 filmkészítőnek, aki elkészítheti a saját rövidfilmjét és ha sikerül mindent összeegyeztetni és elkészíteni a rövidfilmet a kritériumok alapján, akkor további 5 ezer dollárt kapnak a filmet elkészítők.

Tehát a kritériumok a rövidfilmek számára a következőek: teljesen új karaktereket kell bemutatniuk. Utalhatnak korábbi karakterekre, de csak dialógus során. Mindegyik rövidfilmnek tartalmaznia kell egy Alient, annak valamely életciklusában. Tehát lehet az arctámadó, a mellkasból kitörő fejletlen dolgozó, illetve már a teljesen kifejlett és még akár a királynő is.

A teljes kritériumok listáját a tongal.com-on tudjátok böngészni. Van valaki köztetek, aki szeretne jelentkezni?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.