Hirdetés

Jövőre már foroghat is az Alien: Covenant folytatása

|

Ezt maga a rendező, Ridley Scott erősítette meg.

Hirdetés

Nehéz kiigazodni Ridley Scotton: még a Prometheus tájékán találta megjegyezni, hogy az Alieneket már kivéreztette Hollywood, de az univerzum még számtalan érdekes lehetőséget rejt magában. Aztán a Prometheus nem egészen úgy sült el, ahogy tervezték (habár jelen sorok írója kifejezetten szereti), az öt évig tologatott folytatás pedig szépen lassan átcsúszott egy ízig-vérig Alien-filmbe - kukázva ezzel Neil Blomkamp tervezetét, ami semmissé tette volna a harmadik és negyedik részt - ahogy azt a film címe és az előzetesek is mutatják. Talán ezért is lehet az, hogy a rajongók már kissé szkeptikusak kedvenc savas vérű xenomorfjaikkal szemben. És nem biztos, hogy a rendező szavai most megnyugvást hoznak a számukra.

Hirdetés

Pláne úgy, hogy az Alien: Covenantot még be sem mutatták. Most azonban napvilágot látott egy a rendezővel készült forgatási riport, amelyben megjegyezte:

Feltételezzük, hogy sikeres lesz [a film], onnantól számítva viszont jobb, ha rajtra készen állsz. Nem akarod, hogy két év kihagyás legyen kettő között. Szóval jövőre készen is állok nekilátni.

Azt nem tudjuk, hogy ezt pontosan mikor is mondta Scott, de ha még javában a forgatás alatt (és nem a még mindig zajló utómunkálatok során), vagyis 2016-ban, az azt jelentené, hogy még idén nekikezdene a forgatásnak. A riport jelentése szerint a forgatókönyv már elkészült, miközben a film forgott, azonban a (leendő) színészekkel való egyeztetés miatt ezt nem lesz könnyű összehozni, elég ha az érdemi összekötő kapcsot, Michael Fassbendert vesszük az új filmekből, nála pedig kevés foglalkoztatottabb színész van manapság. Plusz ahogy a bevezetőben is utaltam rá: Scott szavait érdemes erősen kétkedve fogadni.

Mindazonáltal kíváncsiak vagyunk rá, hogy az Alien: Covenant merre viszi tovább a xenomorfok világát. A május 18.án érkező sci-fi-horrorban Fassbender mellett Katherine Waterstont, Danny McBride-ot, James Franco-t, Carmen Ejogo-t, Billy Crudupot, Demián Bichirt láthatjuk, valamint a Prometheusból még megkérdőjelezhető mértékű szerepben visszatér Noomi Rapace és Guy Pearce is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.