Hirdetés

Állva tapsolták Matt Damon új filmjét Cannes-ban

|

A színész meg is hatódott.

Hirdetés

Javában zajlik a 74. Cannes-i Filmfesztivál és bizony innen a távolból egészen izgalmasnak tűnik a felhozatal. Nem elég, hogy bemutatták Mundruczó Kornél és Wéber Kata legújabb filmjét, a Generációt (és a kritikák is pozitívak), továbbá Paul Verhoeven is új, botrányt keltő filmmel jelentkezett (Benedetta), de még Matt Damon új filmjét is állva tapsolta meg a közönség. Szívesen ott lettünk volna. 

Hirdetés

A film, amely ezt az állva-tapsot kiérdemelte a Stillwater, ami a Spotlight rendezőjének/forgatókönyvírójának, Tom McCarthy-nak a legújabb alkotása. A Stillwater egy olyan férfiról szól, akinek a lányát gyilkosság vádjával börtönbe csukják, ám bőven megvan az esély arra, hogy ártatlanul vádolták meg. Az apa (akit Matt Damon alakít) mindent megtesz azért, hogy lánya nevét tisztázza, nehezítő körülmény azonban, hogy mindez Franciaországban történik és neki - ha ténylegesen segíteni akar és meg akarja érteni a jogi és egyéb procedúrákat -, be kell illeszkednie a számára idegen országba. McCarthy mind a nyelvi, mind a jogi és kulturális akadályokat is beleszőtte a forgatókönyvbe, ami már önmagában is izgalmas tud lenni. 

A film annyira elnyerte tetszését a közönségnek, hogy állva tapsolta az alkotást, amitől maga Matt Damon is elérzékenyült, McCarthy pedig meg is ragadta annak lehetőségét, hogy kicsit megszólaljon, kiemelve beszédében azt, hogy milyen sokat jelent ez neki. Tekintve, hogy nagyra értékeli ennek az országnak a filmjeit, rendkívül inspirálónak tartja, hogy itt, ebben a filmszínházban, ezen a fesztiválon lett levetítve a munkája. 

A Stillwater forgatókönyvét Tom McCarthy Marcus Hinchey-vel, Thomas Bidegainnel és Noé Debrével írta közösen, a főszereplők között pedig Matt Damonon kívül olyan neveket láthatunk, mint Abigail Breslin, Camille Cottin, Lilou Siavaud, valamint Deanna Duagan. A filmet a Focus Features forgalmazza, az amerikai mozikba július 30-án várható. Magyar bemutatóról egyelőre még nincs hír. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.