Hirdetés

Amerika Kapitány: Polgárháború - Nagy mértékben változik a sztori

|

Hirdetés

Aki odafigyelt a mostanában felbukkanó pletykákra az Amerika Kapitány: Polgárháborúval kapcsolatban biztosan tudja, hogy a történet alap pilléreit az azonos című Polgárháború képregény szolgáltatja, amiben közkedvelt hőseink egymásnak feszülnek a szuperhős regisztrációs törvény miatt. Nos, ez a filmadaptáció helyzetében nem teljesen így lesz. Azt már tudjuk, hogy a Sokoviai jegyzék fogja az ellentétet okozni, viszont ez egy nagy változással is jár az alaptörténet szempontjából. A Polgárháború nem a szuperhősök identitásának felfedéséről fog szólni. Ilyenkor felmerül a kérdés:Akkor miről fog szólni valójában? Az eredeti képregényben a kormány létrehozza a szuperhős regisztrációs törvényt, amelyben követeli a szuper erőkkel rendelkező egyének regisztrációját. Tehát mindenkinek nyilvánosságra kell hoznia a személyazonosságát és meg kell osztania minden részletet a magánéletével kapcsolatban. A történet folyamán a Pókember is leveti maszkját, nos, mondani sem kell, nem igazán könnyíti meg a falmászó sorsát a későbbiekben. De ez csak a jéghegy csúcsa, ugyanis a törvény egymás ellen fordítja Amerika Kapitányt és Vasembert is.

11924336_10207384665515825_471593838_o
A film története megőrzi az osztott felállást a képregény történetéből, ám nem csak egy mozgóképes változata lesz a nyomtatott verziónak. Arra már fény derült a Hangya stáblista utáni jelenetéből, hogy nem lesz semmiféle regisztrációs törvény. Mint kiderült a Kapitány és Sólyom végül megtalálják Bucky-t, amint beszorult karját próbálja kiszabadítani. Végül rájönnek csak Vasember segítségével tudják kiszabadítani, de Rogers rádöbben, hogy a Sokoviai jegyzék miatt ez lehetetlen. Végül emiatt a jegyzék miatt alakul ki a két hős között az ellentét, ami miatt egymás ellen fordulnak. A Sokoviai jegyzék egy globális kezdeményezés, amely minden szuperhőst irányítani akar. Ez a Bosszúállók: Ultron korában látott pusztítás után jön létre, ugyanis a filmben a szuperhősök feldúlják Dél-Afrikát és Sokoviát is. Egyes pletykák szerint a Polgárháború első perceiben a Crossbone utáni hajsza miatt jön létre az egyezmény. Érthető indok, hiszen a SHIELD feloszlatása után a föld veszélyeztetve érzi magát egy garázdálkodó szuperhős csapat miatt. A film története összességében csak a képregény filozófiáját veszi majd alapul. A történet fő irányelve a felelősség és a felelősségre vonás fogalmait boncolgatja majd. A Sokoviai jegyzék lehetővé teszi majd a kormány számára, hogy távol tartsa a Bosszúállókat egy közelgő veszély kialkulásától, főképp az országok között burjánzó háborúkba való beleavatkozástól. A szuperhős személyiség válság nélkül is marad épp elegendő dolog, amire összpontosíthatunk majd. A fókusz pedig Tony Starkon és Steve Rogersen lesz, míg előbbi rádöbben felelősségtudatára, utóbbi rájön, hogy minden amiben eddig hitt összeomlani látszik. Az Amerika Kapitány: Polgárháború 2016 májusában érkezik majd a mozikba.
is-captain-america-3-civil-war-a-bad-idea-or-is-avengers-3-better-marvel-civil-war-poster
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.