Hirdetés

Anakin Skywalker majdnem szerepelt a Star Wars: Az ébredő Erőben

|

Hirdetés

A Star Wars: Az ébredő Erő siker felé vezető útja nem volt olyan sima, mint ahogyan azt gondolnánk. A forgatás megkezdése előtt voltak zűrök a forgatókönyvvel és az előkészületekkel. Kathleen Kennedy rendezővadászata során például még David Finchert is kinézte mielőtt J.J. Abramsre esett a választás. Miután Abrams került a film élére egy éven át dolgozott Michael Arndt íróval, aki végül kiszállt és Lawrence Kasdanra hagyta a forgatókönyvet. De vajon mi lehetett eredetileg a VII. rész szkriptjében, és miért vetették el az ötletet? Figyelem SPOILEREK a Star Wars: Az ébredő Erőből! Most egy kicsit jobban belátunk a kulisszák mögé, hiszen Arndt végre beszélt a forgatókönyvírói folyamatról, amelynek elején azt tervezte, hogy Luke Skywalkert teszi meg főszereplőnek. Ráadásul egy olyan karakter is feltűnt volna, aki már megkapta a maga előzmény trilógiáját. Bizony, Kylo Ren nagyfaterja, Anakin Skywalker beköszönt volta Az ébredő Erőben, viszont az ötletet (hála istennek?) hamar elvetették. Viszont a The Art of Star Wars: The Force Awakens című könyvben találhatunk néhány koncepciós rajzot, amelyek megmutatják, hogyan nézett volna ki Anakin szelleme a filmben.

CXPQtXzWEAA5-tx
Szóval miért is van két arca? Iain McCaig művész így magyarázza:
“Ha meggyújtasz egy gyertyát, annak árnyéka is lesz.” Ez inspirált arra, hogy azt javasoljam: mi lenne ha Anakin szelleme visszatérne? Anakin Skywalker karaktere oda-vissza váltakozik Darth Vader és Anakin között, szóval úgy gondoltam, hogy mutassuk meg egyszerre a sötét és a világos oldalát is. Luke abban különbözik mindenkitől, hogy ő az első, aki elfogadja a sötét oldalát is, ami így nem válik el tőle.
Az tisztázatlan, hogy milyen szerepet töltött volna be Anakin szelleme a filmben, de nem nehéz elképzelni, hogy megjelent volna Adam Driver Kylo Renje előtt, hogy a sötét oldal felé húzza. Érdemes visszaemlékezni arra, amikor Ren Darth Vader összeégett maszkjához beszél és arra kéri, hogy mutassa meg "újra" a sötétség erejét. Talán tényleg kapcsolatba lépett már Vaderrel korábban? Érdekes lesz látni, hogy merre viszik tovább az ő történetét a Rian Johnson által rendezett VIII. részben. Ti szívesen látnátok viszont Anakain Skywalkert valamelyik új Star Wars filmben?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.