Hirdetés

Az AZ rendezője készíti az élőszereplős Attack on Titan-filmet

|

Nem kis feladat hárul a népszerű horrorfilm rendezőjére.

Hirdetés

A Stephen King nagy sikerű regénye alapján tavaly bemutatott AZ első és a jövőre érkező második részének rendezőjét, Andy Muschiettit nevezték ki az Attack on Titan amerikai élőszereplős feldolgozásának élére, amely a Kodansha nevű japán könyvkiadóval szerződést kötött Warner Bros. égisze alatt fog elkészülni.

Hirdetés

A Hajime Isayama által írt és illusztrált Attack on Titan a piac egyik legnépszerűbb manga sorozata több mint 76 millió eladott példánnyal egészen a 2009-es indulásától kezdve. A történet egy emberevő óriások által uralt posztapokaliptikus világban játszódik, amely a falakkal körülhatárolt városokban élő emberiség túlélésért folytatott küzdelmét követi és mutatja be. Az azonos címen futó, szintén nagy sikernek örvendő anime már három évadot élt meg, és nem túl meglepő módon a Muschietti rendezésében készülő film sem számít az első élőszereplős próbálkozásnak: 2015-ben a japán filmrendező, Shinji Higuchi két részletben küldte mozikba a saját adaptációját, ám az nem csak minőségében okozott csalódást, de még a pénztáraknál is mindössze csekély 46 millió dollárt tudott bezsebelni.

Az alapanyag népszerűségéből adódóan ez a film nagy lehetőség lehet a stúdió számára, éppen ezért teljesen érthető a rendezőválasztás: Andy Muschietti az AZ első részével 700 millió dollárt hozott a New Line Cinema konyhájára, és a jelenleg előkészületek alatt álló folytatás sem néz ki ennél kisebb sikernek. Amennyiben az egyelőre premierdátum nélküli Attack on Titan jól sül el, akár egy teljes franchise-zá is kinőheti magát, így a Warner és a rajongók egyaránt remélhetik, hogy a projekt a megfelelő kezekbe került.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.