Hirdetés

Attól, hogy tolószékkel közlekedik, még veszélyes - Tiszta szívvel trailer

|

Hirdetés

Meg kell valljak valamit: túl a megszokott éves szuperhősfilmeken és az egyéb, megkérdőjelezhetetlen művészi kvalitással rendelkező alkotásokon (legyen az dráma, komédia, thriller, Oscar-esélyes, vagy Oscar-díjas) számomra az év egyik legvártabb mozija Till Attila Tiszta szívvel című filmje. Ennek oka már magában a történet koncepciójában megtalálható, mely a következőképpen néz ki, csúnyán lesarkítva: végy egy hendikeppel rendelkező fickót (legyen tolószékes, mondjuk) és tuszakold bele olyan szituációkba, amilyeneket akciófilmekben/gengszterfilmekben szoktunk látni. Függetlenül attól, hogy magyar film lévén az ilyen műfaji territóriumokba való kilengéseket azért csak óvatosan érdemes várni, Till Attila gengsztermozija az előzetes alapján tűnik annyira abszurdnak, erőszakosnak, feketén humorosnak és az alapszituációt megfelelő érzékkel kihasználó mozgóképnek, hogy reményeim nem csillapodtak, inkább csak erősödtek az előzetes megtekintése után. Habár a gengszterfilmekkel már szemezgetett egy-két magyar mozgóképes alkotás (Argo, Argo 2), ez azoknál jobbnak és - az alapötletet nézve - eredetibbnek tűnik. https://www.youtube.com/watch?v=tj5I6tQ8CtA A film főhőseként az HBO honi sorozataként remek kritikai visszhangot magáénak tudó Aranyélet főszereplője, Thuróczy Szabolcs lesz látható, aki hosszú, csapzott hajával, szakadt küllemével és tolószékbe kényszeredett testével mond majd ellent annak a tévhitnek, miszerint egy tolószékes ember nem lehet fenyegető jelenség és feltétlen sajnálkoznunk kell rajta. Szabolcs itt egy bérgyilkost alakít, aki két mozgássérült fiúval elkezd a maffiának dolgozni, amiből csupa mulattató és erőszakos szituáció kerekedik, ahogyan azt az előzetesben is láthatjuk. A látottak alapján nagyon bizakodóak vagyunk, kíváncsian várjuk az április huszonnyolcadikai premiert, amikor teljes életnagyságban megnézhetjük ezt a szokatlan premisszával rendelkező kis filmet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.