Hirdetés

Az Alien 5 Newt-ra koncentrálna

|

Hirdetés

Már lassan nem lehet nyomon követni, hogy mi van a xenomorfok háza táján. Először jött az örömhír, hogy ismét lesz Alien-film, méghozzá Neil Blomkamp rendezésében, akinek a vázlattervei meggyőzték a stúdiót, hogy érdemes lenne még egy bőrt lehúzni a savas vérű idegenekről. Aztán Sigourney Weaver visszatérése mellett A bolygó neve: Halálban Hicks-et megformáló Michael Biehn-t is emlegették, és felröppent az a hír, hogy a 3. és 4. részt ezzel semmissé tennék. Végül jött az egész szériát útnak indító Ridley Scott, aki először elkotyogta a Prometheus folytatásának a címét, ami első körben az Alien: Paradise Lost, majd nemrég a Covenant alcímet kapta és Michael Fassbender androidja, David is visszatért volna (Noomi Rapace karakteréről viszont egyelőre szó sem esett), és ennek kapcsán Scott elodáztatta Blomkamp víziójának a terveit, mire utóbbi kijelentette, hogy most úgy fest munka nélkül maradt. Az állóvíznek egyébként sem nevezhető helyzetet most Michael Biehn nyilatkozata kavarta meg mégjobban:

Azt tervezik, hogy engem és Newt karakterét visszahozzák és ekkorra Newt már 27 éves lenne. Szerintem minden színésznő Hollywoodban elakarja játszani ezt a szerepet, ahogy kihuny a láng Sigourney és a fiatal színésznő által életre keltett Newt között.
Mivel a 86-os filmben karaktert megformáló Carrie Hennek ez volt az egyetlen filmes szerepe és azóta tanárként keresi a kenyerét, értelemszerű lenne egy fiatalabb, tehetségesebb színésznő és egyes pletykák szerint Newt venné át Ripley helyét főszereplőként a későbbiekben. Az is érdekes, hogy a szereplők láthatóan mindössze 20 évet töltenek hibernálva, 10 évet a másik két színész a plasztikai sebészeknek és/vagy a CGI mágusoknak köszönhetően simán letagadhat. Mégis, mintha Biehn kissé túlzásba esne azt illetően, mennyire akarják eljátszani ezt a szerepet egy egyelőre zavaros koncepcióban, ami szerint Fincher botrányos körülmények között forgatott 3.-ja és Jeunet 4.-je menne a kukába. Emellett a színész bízik benne, hogy a film mihamarabb megvalósul (már csak a nagyobb rivaldafény miatt is, gondolom):
Tudom, hogy Ridley Scott készíti el először a saját verzióját és ennek is a producere lesz, szóval nagyon várom már. Tisztában vagyok vele, hogy Ridley a Prometheus folytatására koncentrál, és biztos vagyok benne, hogy ő és a Fox sem akarja, hogy Neill filmje rögtön egymás után érkezzenek ki, mivel mindkettő két különböző világ. A bolygó neve: Halál évezredekkel azután játszódik - legalábbis nekem így magyarázták - ugyanakkor hasonló hangulatot szeretnének visszahozni. Neill filmjét most egy kicsit szüneteltetik, de nagyon elkeserítő lenne Ridleynek, a Foxnak és Sigourneynak, ha nem készülhetne el.
Mindenesetre az Alien: Covenant jövő év elején kezd el forogni és egy 2017-es októberi premier dátumot már magáénak tudhat, az Alien 5 - feltéve, ha akkor még érdekelni fog bárkit is az ötlet, és itt most elsősorban a stúdió fejesekre gondolok - csak ezután érkezhetne valamikor, legkorábban 2018-ban.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.