Hirdetés

Az Alien vs. Predator felelős Ripley haláláért

|

Hirdetés

A legtöbb rajongó még most sem tudja teljesen megemészteni az Alien 3-mat, sokan a legrosszabbnak titulálják a filmsorozat epizódjai közül, egyesek pedig azért utálják, mert szeretett karakterük Ripley könyörtelen halált hal. Annak ellenére, hogy az Alien: Feltámad a halálban klónozással újraélesztették, mégsem tudják elfelejteni David Fincher tettét. Sigourney Weaver a londoni Comic-Conon elárulta, hogy valójában az ő ötlete volt Ripley megölése. Mivel a 2012-es Prometheus, Alien előzményfilmnek tekintendő, valójában a 2004-es és a 2007-es Alien vs. Predator filmek voltak a tényleges folytatások és a filmsorozat záró epizódjai. Egyik film sem vált kasszasikerré, sokan nem szívlelték a crossovert, még Sigourney Weaver sem. Amikor megkérdezték tőle, hogy tényleg az ő ötlete volt Ripley megölése, a színésznő csak ennyit mondott:

Hát, igen – azért, mert hallottam, hogy a Fox csinálni akar Alien vs. Predator filmet. A hír lesújtó volt, mert nagyon büszke voltam az Alien filmekre.
A crossovert már nagyon régóta tervezték. Az első nagyobb lépéseket 1992-ben tették meg, amikor az Alien 3 a mozikba került, de csak 12 év múlva készült el az első film, és addig még egy Alien folytatás el tudott készülni. A színésznő azt is elárulta, hogy az Alien vs. Predator híre miatt nem tért vissza Ridley Scott a 3. részhez. Scott meg akarta csinálni az Alien 3-mat, de nem tetszett az irány, amit a 20th Century Fox kitalált a filmsorozat számára. Egy ideig még részt vett a produkcióban, de később otthagyta és az elsőfilmes David Fincher vette át a helyét. Tehát nem csak Ripley halála, hanem Scott kilépése is az Alien vs. Predator számlájára írható. Weaver talán utálja a crossovert, de nagyon izgatott az Alien 5 miatt, amit a Chappie és az Elysium rendezője Neill Blomkamp hozhat össze. Azt még nem tudni, hogyan tervezi újraéleszteni Ripley-t a 8. utas a halál és a Bolygó neve a halál közvetlen folytatásában anélkül, hogy a 3. részt figyelmen kívül hagyná. A tervek szerint visszatér Hicks tizedes is, akit Michael Biehn alakított. Weaver ennyit mondott az Alien 5-ről:
Neill annyira rajongott az Alien filmekért, hogy rongyosra nézte a kazettáit. Örülök, hogy valóra váltja gyermekkori álmait, és elkészítheti azt az Alien filmet, amit már kisfiúként is látni akart.
A 20th Century Fox még nem erősítette meg a hírt miszerint Sigourney Weaver és Michael Biehn visszatér az Alien 5-ben, de az előbbiek után eléggé hivatalosnak tűnik. Mindkét színész és Blomkamp is nyíltan beszélt a filmről több alkalommal is. Sajnos még mindig nem tudni hogyan térnek vissza a karakterek, vagy merre tart majd a sztori. A film 2017-ben kerülhet a mozikba.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.