Hirdetés

Az Állítólag műsor szétszedi a Star Wars filmeket

|

Hirdetés

A Discovery saját sorozatát, az Állítólagot (Mythbusters) szerintem senkinek nem kell bemutatni. Két srác (Jamie Hyneman és Adam Savage), akik még pénzt is kapnak azért, hogy megcáfoljanak nos... mindent, legyen szó történelemről, legendákról, egyszerű közhiedelmekről, vagy népszerű youtube videókról. Volt már rá alkalom, hogy filmek jeleneteit szedték szét, de ezúttal a Star Wars világának estek neki. Pénteken Force Friday lesz, vagyis az Star Wars: Az ébredő erő összes játékának és egyéb promóciós anyagok árusítása kezdetét veszi. Ennek okán készítették el a szombati epizódot, aminek a központi témája a Star Wars.

Volt egy belső bizonytalanság, hogy egy olyan fantasztikus film dolgait teszteljük le, mint a Star Wars, de amit találtunk, amit végül megcsináltunk a részben, olyan történetek voltak, amik hasznosak lehetnek megérteni a Star Wars világát, egy tudományos szemszög, ami választ ad felmerülő kérdésekre egy fiktív világról.
Az egyik ilyen letesztelt dolog az új trilógia egyik legmeghatározóbb jelente volt, amikor Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) és Anakin Skywalker (Hayden Christensen) küzdenek egymással és fordulóponthoz érnek, hisz a mester magasabban van tehát a tanítványa hátrányba került. Adam Savage elmondta, hogy sokat kutattak a témában, hogy tényleg előnybe került-e Obi-Wan avagy sem.
A katonaságnál rengeteg előnye van, ha valaki magasabban van, mint az ellenfele, de legtöbb indok abból adódik, hogy egy hadseregről van szó. A magasabban fekvő terült biztosítja, hogy lásd az ellenséged közeledését. Hatalmas előnyt ad egy csatában, de Obi-Wan egy az egy ellen harcról beszél. Szóval az első, amin elgondolkodtunk: "Ez így lenne kardal való küzdelem során is?". Tehát felvettük a kapcsolatot pár kardmesterrel, (olyanok, akik kétélű karddal harcolnak hagyományőrzés gyanánt) és egyikük sem tudott felhozni ésszerű érvet mellette, vagy említett olyan taktikát, amiben kihasználták volna, hogy az ellenfél lejjebb áll. Kipróbáltuk mi történne ebben a pozícióban, ha már Obi-Wan szerint ekkora jelentősége van a szintkülönbségnek egy az egy ellen harcban.
Itt vannak a kis klipek a részből, amiben olyan dolgokat vizsgálnak meg, hogy vajon kikerülhető-e a birodalmiak "blaster"-je vagy igazából milyen könnyen tudják kivédeni azokat a jedik. https://www.youtube.com/watch?v=8Ij0vDV-7Ps https://www.youtube.com/watch?v=ukokXOTFabM https://www.youtube.com/watch?v=Ni3WtNcuZ4Q (Itt még egy további.)
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.