Hirdetés

Az Alzheimer-kórtól való félelméről beszélt Samuel L. Jackson

|

Jackson legújabb sorozatszerepének különösen személyes vonatkozásai vannak.

Hirdetés

Samuel L. Jackson rengeteg filmben szerepelt már karrierje során, és úgy tűnik, hogy lelkesedése továbbra sem lankad. Ezúttal egy Apple TV+-on futó sorozatban, a A Ptolemy Gray utolsó napjai főszerepében brillírozik, amiben egy olyan Alzheimeres karaktert alakít, akit sikerül kigyógyítani a betegségéből. A színész többek között arról beszélt az inewsnak adott interjújában, hogy miért ezt a szerepet választotta. 

Hirdetés

Megemlítette, hogy a családjában többen is szenvedtek az Arzheimer-kórtól (például az édesanyja), ezért számára hatalmas támaszt jelent egy-egy szerep, hogy leküzdje a kórtól való félelmét: 

Nem tudom, hogy most is ugyanolyan könnyen veszem-e az akadályokat, mint régen, ha egy dialógus megtanulásáról van szó. Annak ellenére, hogy a szüleim és a nagyszüleim miatt genetikailag hajlamos vagyok rá [az Alzheimerre], megnyugtat a tudat, hogy mindennap fel tudom idézni a szövegem. 

Az időseknek természetesen már jobban oda kell figyelni a szellemi frissességük fenntartására. Jackson színészként például a rendszeres szövegkönyv-memorizálással próbálja megelőzni az Alzheimert. Az interjú következő részében a sorozatszerepéről is ejtett néhány szót:

Amikor elvesztettem őket [a szülőket és a nagyszülőket], elhatároztam, hogy részt fogok venni ebben a történetben. Meg akarom értetni az emberekkel, hogy a szeretteik legbelül még mindig ugyanazok, tehát nem zárhatják ki őket az életünkből. Gondoskodjunk róluk és szeressük őket, mintha ugyanúgy konstruktív részesei lennének az életünknek.

A 73 éves színész tehát egészséges állapotban van, jelenleg a Ptolemy Gray utolsó napjai-ban láthatjuk, viszont hamarosan újból fel fog tűnni Nick Furyként a Marvel egyik készülő minisorozatában, a Secret Invasion-ben, ami várhatóan idén fog a Disney+-on debütálni. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.