Hirdetés

Az Akadémia kész változtatni

|

Hirdetés

Az idei Oscar jelöltek elég nagy port kavartak egyes körökben, Spike Lee volt az egyik leghangosabb ellenző, akinek nem igazán tetszik, nem csak az Akadémia, de összességében Hollywood hozzáállása a színesbőrű színészekhez. Ez egy nagyon kényes dolog, ami lassan állandó beszédtémát képez a filmes világban, de általánosságban elmondható, hogy csak fehér férfinak jó lenni ebben az iparban, mindenki más kisebbségben vagy elnyomásban van. (Legyen szó fizettségről vagy akárcsak a lehetőségekről.) Mint minden éremnek ennek is két oldala van, ezért jelenleg eléggé megosztottak az emberek. Van, aki nem lát ebben problémát, mások teljesen elzárkóznak és nem is vesznek tudomást a kialakult helyzetről. Aztán ott van a két szélsőséges oldal, az egyik szerint nem a rasszizmusra kéne fogni, hanem jobb alakításokat kéne nyújtani, a másik meg minden probléma forrását az Akadémiában (Oscarban) látja, amit egy idejét múlt, sznob, vén szivarok által vezetett szervezetnek tartanak. Az Akadémia elnöke Cheryl Boone Isaacs viszont szeretne megoldást találni a helyzetre és ígéretett tett arra, hogy a jövőben törkedni fognak a diverzításra és úgy fogják összeállítani a 2016-os tagokat, hogy visszaadják a világ sokszínűségét, mind etnikum, nemek és korosztály tekintetében. https://twitter.com/TheAcademy/status/689287654492377089/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw Mindenképp fontos lépesről beszélhetünk, bár hatalmas változást senki ne várjon. Értékelendő Isaacs megmozdulása, mert felismerte a problémát és igyekszik tenni ellene, de jelenleg ő csak ennyire képes. Továbbra is készülni fognak kifejezetten az Oscarra kitalált filmek, a tagok pedig nem fognak évi több száz filmet megnézni, csak azokat, amiket kifejezetten "eléjük raknak". A probléma forrása nem az Akadémiánál keresendő, ők csak egy tünet egy sokkal mélyebben gyökeredző bajra, és ez jelenleg a hollywoodi stúdióknál keresendő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.