Hirdetés

Pletyka: Az Apple felvásárolhatja a Disney-t

|

Egyik óriás elnyeli a másikat.

Hirdetés

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a koronavírus miatt minden, de tényleg minden teljesen felbolydult és feje tetejére állt. Sikervárományos filmpremierek maradnak el (például az új Bond-film, a Fekete Özvegy, vagy épp a Nyúl Péter 2: Nyúlcipő), időközben a legtöbb mozi vagy bezárt, vagy kong az ürességtől. Mondjuk ki: bajban vannak a stúdiók, olyannyira, hogy csupa olyan lépésre szánják el magukat, amelyet normális körülmények között őrültségnek hatottak volna - lásd a Universal példáját, ők az alig egy hónapja bemutatásra került filmjeiket teszik ki online. És igen, olyan idők ezek, amikor egy olyan gigantikus stúdió, mint amilyen a Disney, szépen összerogyik a veszteségek miatt. 

Hirdetés

Hiába szedett össze nagyjából 10 milliárdos nyereséget a 2019-es évben, most, hogy bukta a Fekete Özvegy premierjét is, egyáltalán nem áll jól a szénája. A tőzsde helyzete a béka segge alatt van, ennek folyamodványaként a Disney részvényei pedig jelentős csökkenésnek indultak, állítja a Rosenblatt Securities elemzője, Bernie McTernan. Ezt figyelembe véve az sincsen kizárva, hogy az Apple szemet vet majd az egeres cég részvényeire, amely azonban azzal is járna, hogy az adósságait is ki kellene fizetniük (részvényenként 157 dollárért kellene felvásárolniuk, tehát 237 milliárdos üzletről beszélünk). Akárhogy is nézzük azonban, még így is relatíve egészen jó áron tudná megszerezni magának és vélhetően idővel ezzel a vásárral csak jól járnának, egyes elemzések szerint például 61 milliárddal növelné mindez a bevételüket. Elég csak ha a streaming platformjaikra gondolunk - a nemrég indult Disney+ máris hatalmas siker, míg az Apple elég gyérül áll ezen a téren (ők is próbálkoznak az online tartalommal az Apple TV+-szal, de alulmaradnak a riválisokkal szemben). Ezzel a felvásárlással viszont megoldódna a problémájuk és így hozzájuk tartoznának a Marvel Studios, a Lucasfilm, a Pixar, az ABC, valamint a Disney vidámparkok, ami azért jelentősen növelné a nívójukat. 

Mindez persze csak vad spekuláció, egyáltalán nem biztos, hogy a Disney olyan könnyen adná magát, nagyravágyásuk ahhoz túl nagynak bizonyulhat (plusz, még a 20th Century Fox-szal való egyesülés is tart még). Mindenesetre az elemzők szerint van rá esély és előfordulhat, hogy egy ilyen üzlet köttetik. És különben is: ilyen időkben már semmin nem tudnánk meglepődni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.