Hirdetés

Az ember tragédiája a Magyar Dráma Napján

|

A Magyar Írók Szövetségének kezdeményezésére 1984-től minden évben szeptember 21-én ünneplik a Magyar Dráma Napját, mely esemény szorosan kötődik Az ember tragédiájához.

Hirdetés

1883. szeptember 21-én volt Madách Imre Az ember tragédiája című drámájának ősbemutatója a Nemzeti Színházban. A Magyar Írók Szövetsége ezen esemény tiszteletére, 1984-ben ezt a napot jelölte ki a Magyar Dráma Napjának, melyet azóta minden évben megünnepelnek. E jeles nap tiszteletére, az októberi díszdobozos dvd és blu-ray kiadást megelőzve Jankovics Marcell nagyszabású filmadaptációja ma jelent meg a két vezető szolgáltató, a T-Home és a upc kínálatában. Az ember tragédiája mostantól tehát a T-Home Videótékában és a upc videotárban bárki számára pár gombnyomással hozzáférhető. Eközben a film tovább folytatja nemzetközi körútját: ma Norvégiában, az oslói Magyar Nagykövetségen tartanak belőle vetítést. A film forgalmazója a Mozinet Kft.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.