Hirdetés

Az idei fesztivál lesz a legSzemrevalóbb

|

Ott lesz Daniel Brühl első rendezése is, amelynek főszerepét is ő játssza.

Hirdetés

Idén, immáron tizedik alkalommal kerül megrendezésre az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete, amely több városban is felvonultatja a német filmek legfrissebb alkotásait. Vagy legalábbis egy részét. Sok díjnyertes alkotást is megtekinthetünk majd ennek apropójából, úgyhogy érdemes lesz a filmrajongóknak jegyet váltaniuk a hozzájuk közel eső város mozijában. 

Hirdetés

Maga az esemény október 7. és 17. között lesz megtartva a Művész moziban, illetve Debrecenben, Pécsett, valamint Szegeden. A felhozatalban olyan alkotásokat láthatunk, mint Svájc legutóbbi Oscar-nevezettjét, a Húgocskámat, A saját lifttel a pokolba című filmet Daniel Brühl első rendezésében és főszereplésével, valamint Christian Petzold új filmjét, a Hableányt. A filmek mind eredeti nyelven, magyar felirattal lesznek láthatóak. Utóbbi film női főszereplője, Paula Beer tavaly FIPRESCI-díjat és Európai Filmdíjat kapott alakításáért.

Ezeken kívül lesz még a néznivalók között egy Artur & Claire című tragikomédia, egy meglehetősen érdekfeszítőnek tűnő felnövéstörténet, a Lány a Tűparkból, illetve a Max Ophüls Filmfesztiválon legjobb rendezés díjával elismert, börtöniskolában játszódó film, A tanár. 

A jegyek elővételben már kaphatóak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.