Hirdetés

Az orosz kulturális miniszter idiótának nevezte a felnőtt képregényolvasókat

|

A megjegyzése természetesen nem kis felháborodást keltett.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban már évtizedek óta elterjedt és népszerű hobbi a képregényolvasás, ezzel szemben a világ többi részén beletelt több-kevesebb időbe, míg kialakult a médium közönsége - idehaza például az utóbbi években éli tagadhatatlanul az aranykorát a képregénykiadás, nem kis részt a Hollywoodban futószalagon ontott szuperhősfilmek hatására. Ha van valaki, aki biztosan nem szívleli ezeket a füzeteket, az Vlagyimir Megyinszkij orosz kulturális miniszter, aminek nemrég hangot is adott. 

Hirdetés

A miniszter a 32. Moszkvai Nemzetközi Könyvvásár megnyitásakor tért ki a képregényekre, ahol a BBC tudósítása szerint szó szerint idiótának nevezte a felnőtt olvasókat:

"A képregény azoknak való, akik nem tudnak megfelelően olvasni. Kifejezetten negatívan állok a képregényekhez, számomra olyanok, mint a rágógumi, ami egyszerűen nem igazi étel. Azt a célt kellene szolgálniuk, hogy 7-8 éves gyermekeknek segítsenek megtanulni olvasni. De ha egy felnőtt lapozgatja, azzal gyakorlatilag elismeri, hogy egy idióta, aki képregényeket olvas." 

Megyinszkij érdekes módon azzal zárta a beszédét, hogy a felnőtt gyűjtőket nem veti meg, amíg nem olvassák el a képregényeket. Természetesen ezek a megjegyzések futótűzként terjedtek végig az orosz közösségi médiában, felettébb nagy felháborodást keltve. Népszerűvé vált sokak körében az "#I'mAMoron" (magyarul #IdiótaVagyok) hashtag, ezzel felvállalva a képregényolvasás iránti rajongásukat. A könyviparban dolgozók is reagáltak a fentiekre, egy másik könyvfesztivál, a Boomfest szervezője például értetlenül áll a miniszter nyilatkozata előtt, mikor országszerte elterjedt dolog képregényes sarkokat fenntartani a könyvtárakban, ráadásul emellett rendszeresen meg is vásárolják a füzeteket. 

Ti mit gondoltok minderről? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.