Hirdetés

Nem egy az egyben másolja Az oroszlánkirály az eredeti rajzfilmet

|

Fontos kérdésre adott választ a Disney egyik vezetője.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy Az oroszlánkirály meglehetősen pozitív fogadtatású első kedvcsinálója minden idők harmadik legnézettebb előzetese lett 24 óra leforgása alatt, néhányakban felmerült az egyébként jogos kérdés, hogy az 1994-ben debütált rajzfilm nyitójelenetét képkockáról képkockára tökéletesen visszaadó képsorok mintájára vajon maga a film ehhez hasonlóan egy az egyben feldolgozza-e modern formában a klasszikust, tehát gyakorlatilag semmi olyannal nem szolgál majd, amit ne láttunk volna korábban.

Hirdetés

Egy interjúban Sean Bailey produkciós vezető reagált Az oroszlánkirállyal kapcsolatos kritikákra, így többek között arra is, hogy a számítógépes megvalósításnak köszönhetően nevezhető-e "élőszereplősnek" Jon Favreau rendezése, amire rengetegen rámutattak az ízelítő megjelenését követően:

"Az oroszlánkirály egy nagyrabecsült, szeretett alkotás, ezért jobban teszed, ha átemeled azokat a részeket, amiket látni akar a közönség. Ugyanakkor vannak olyan dolgok is a filmben, amelyek újak lesznek.

Másrészt ez a filmkészítés egyik új formája, nehéz már létező kifejezésekkel definiálni. Használ olyan technikákat, amit hagyományosan animációsnak, de használ olyat is, amit hagyományosan élőszereplősnek neveznénk. Ez egy olyasfajta technológiai fejlődés, amit Jon már A dzsungel könyvében is használt."

Bailey tökéletesen rámutatott a fenti szavaival, hogy jellegéből adódóan nem létezik teljesen helyénvaló jelző Az oroszlánkirályra, amelyről egyúttal az is kiderült, miszerint nem az eredetit fogja egy az egyben átültetni a nagyvászonra. Hogy egész pontosan milyen újításokat vittek bele a készítők, az 2019. július 18-tól kiderül a mozikban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.