Hirdetés

Az öt legnagyobb eltérés a Holdlovag előzetes és a képregények között

|

Megvizsgáltuk, mi okozhatja a legnagyobb furcsaságokat a karakter ismerői számára.

Hirdetés

A frissen megérkezett előzetes kapcsán nemcsak az új nézőket, de a karakter rajongóit is sikerült némileg összezavarni bizonyos változtatásokkal. Aggodalomra azonban semmi ok, ugyanis egytől egyig vagy ígéretes módosításokat, vagy pedig egyelőre megválaszolatlan kérdéseket gyűjtöttünk össze a soron következő listánkra.

Főszerepben... a múzeumi ajándékboltos Steven Grant?

Az első és legkézenfekvőbb változtatás a képregényekhez képest - legalábbis az előzetes így próbálja beállítani -, hogy a főszerepben Steven Grant karakterét köszönthetjük, nem pedig Marc Spectort.

A füzetek lapjain ugyanis az eredeti személyiség az ex-zsoldos Marc, aki végül Egyiptomban egy félresikerült küldetés során életét veszti, hogy aztán a holdisten Khonshu feltámassza saját avatárjaként. Marc visszautazik Amerikába és kialakít két alteregót: a milliomos Steven Grantet, aki a "felső tízezer" bűnös tevékenységeit követi figyelemmel, és a taxisofőr Jake Lockley-t, hogy "lenn az utcán" is nyitott szemmel járhasson. Csakhogy Marc gyerek- és felnőttkori traumái következtében a férfi disszociatív személyiségzavara olyan végleteket ölt, ahol ezek a perszónák valójában alterekként, önálló személyiségként kezdenek el működni.

Hirdetés

Ha tippelnünk kellene, a sorozatban is Marc lesz a definit, első számú protagonista, a Mementót idéző cselekményvezetés vélhetően pedig arra utal, hogy az egyiptomi szörnyűségeket Marc úgy próbálta meg feldolgozni, hogy permanensen átadta Stevennek az irányítást. Ám ahogy azt a trailerben láthattuk, ez hosszú távon úgy néz ki, nem fog működni a múltja és Khonshu miatt. 

Ami még érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy Steven nem milliomos befektetőként került, hanem egy múzeumi ajándékboltos eladóként került ábrázolásra. Egyelőre rejtély, hogy vajon ez a sorozat végére megváltozik-e, jelenleg két indokot látunk a döntés mögött: az egyik, hogy a készítők kerülni akartak bármilyen áthallást Batman-nel és Bruce Wayne-nel, a másik pedig, hogy Marc-ként elkövetett bűneiért kincsvadász zsoldosként Steven úgy próbál meg vezekelni, hogy "visszaadja az embereknek azt, ami egykoron elvett". 

Merre jár Jake Lockley?

A megváltoztatott akcentus és az előzetes feliratai is megerősítik Marc jelenlétét (az üvegrugdosós jelenetben), viszont Jake kapcsán - első ránézésre legalábbis - nem kapunk semmiféle utalást vagy jelet. Se egy taxi, se egy álbajusz, amit a képregényekben előszeretettel visel a talán legerőszakosabb perszóna. A tükörben egyébként két tükörkép is Steven után fordul, mikor a telefont keresi, illetve van több olyan kép is az előzetesben, ahol "hármasban" látni őket, de az egyértelmű, explicit utalás Jake esetén még várat magára.

És Marlene? Vagy Frenchie?

A legnagyobb hiányérzetet viszont mindenképp a szóban forgó mellékszereplők hagyták a képregény olvasói számára. Marlene Marc örök szerelme, akinek karaktere ráadásul az ominózus egyiptomi küldetés során is meghatározó szerepet tölt be, Frenchie pedig Marc egykori zsoldostársa és jobbkeze Holdlovagként. Az ő jelenlétükre aztán viszont semmi sem utal a legelső előzetes képsorai alapján, a hölgy ugyanis a vonal túlsó végén egy Layla névre hallgató titokzatos karakter, akit May Calamawy alakít. Hogy őket vajon egy potenciális második évadra tartogatják, vagy csak különösen rejtegetni akarják valamiért, az egyelőre még rejtély.

Ethan Hawke rejtélyes gonosza

Alsó hangon százharmincnyolc teóriát olvastunk anno az első kiszivárgott fotó alapján Ethan Hawke karakteréről, de az előzetes feliratozása alapján minden mellément. (Noha persze láttunk már olyat, hogy szándékosan félrevezették a marketingesek a közönséget). Volt itt Drakulától kezdve Napkirályon át mindenféle tipp, viszont a dolgok jelenlegi állása szerint a színészlegenda Arthur Harrow egyfajta verzióját alakítja, akinek a neve még a rögeszmés Holdlovag-rajongók számára is ismeretlenül hangozhat, tekintve, hogy összesen egy darab füzetben tűnt fel anno 1985-ben. A karakter a képregényekben egy elismert, Nobel-díjra jelölt tudós volt, aki a fájdalomkutatás területén ért el áttörő eredményeket. Később persze kiderült róla, hogy olyan illegális kísérleteket végzett embereken, amiket egészen az auschwitzi haláltáborokig lehetett visszakövetni.

Ezzel ellentétben itt most Ethan Hawke egyfajta szektavezért alakít (akit egy korábbi interjú alapján David Koresh-ről mintázott), legalábbis ami a felszínt illeti. Nem lepődnénk meg, ha kiderülne, hogy ő is valamelyik egyiptomi istenség két lábon járó avatárja lenne, aki Marcra vadászik. Ez már teorizálgatás, de a krokodil a telefonos háttérképen és Ammut szerepe a Holtak könyvében egészen adja magát: egy szörny, ami felfalja a bűnös lelkek szívét a túlvilágon? Marcnak lenne félnivalója.

A ruha teszi az embert

Az előzeteshez hűen mi is a végére tartogattuk a kosztümmel kapcsolatos észrevételeket. Képregényekben a Holdlovag ruha inkább taktikai célokat tölt be, és habár mindig is egy ikonikus kinézettel szolgált a karakter számára, Batman ruháihoz hasonlóan teljességgel "földi eredetű" volt. Itt viszont a ruha egyértelműen a karakter természetfeletti aspektusát erősíti, hiszen Marc/Steven/Jake testét kvázi mumifikálja a fehér és szürke színekben pompázó kosztüm, ami egy elképesztően zseniális változtatás és extra kis látványos apróság a képregény lapjaihoz képest.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.