Hirdetés

Az új Pókember mozi egy John Hughes filmmel ér majd fel

|

Hirdetés

Pont egy hete jelentették be, hogy A lehetetlen sztárja, Tom Holland lesz a következő megformálója a közkedvelt Hálószövőnek Tobey Maguire és Andrew Garfield után, a rendezést pedig az idei Sundance-en nagy sikernek örvendő Cop Car direktora, Jon Watts vállalta el. A Hangya közelgő premierje kapcsán a Marvel Studios feje, Kevin Feige rendre nyilatkozik az elkövetkezendő filmterveikről, így a Doctor Strange történetét ért változások mellett a 2017-es Pókember filmről is elejtett pár szót, ami változatlanul a Sony alá tartozik, de a Marvel és Feige-ék kreatív tanácsokkal segítik majd a készítőket, hogy Peter Parker minél könnyebben beintegrálható legyen a Polgárháború után is a filmes univerzumba. Feige elmondása szerint nem csak a klasszikus szuperhős-szupergonosz felállásra fognak koncentrálni, hanem a középiskolai élet személyes drámájára.

A gimnázium valóságos szappanopera, és ezek a karakterek pont ettől igazán érdekesek. Ahogy nem láttunk egy heist mozit, vagy egy zsugorodást a középpontba állító alkotást, úgy jó ideje nem találkozhattunk egy igazi John Hughes filmmel sem. ezzel nem azt akarom mondani, hogy egy John Hughes filmet akarunk csinálni - azt csak ő tudott - de inspirált minket, és az, hogy a szellemiségét ötvözzük a szuperhős zsánerrel, ahogy azelőtt még senki, az kifejezetten izgalmassá teszi az egészet.
Kétségtelen, hogy John Hughes szívvel-lélekkel - na meg persze humorral - teli mozijai nélkül kevesebb lenne a filmtörténelem, elég ha csak a Vakáció filmekre, a Huncutkára, a kevésbé ismert Repülők, vonatok, autókra vagy a karácsonyi bejgli mellé elengedhetetlennek számító Reszkessetek, betörők! filmekre gondolunk. Mindenképpen érdekes felvetése ez Feige-nek, és mind a humor, mind a sokszor ezeket a filmeket átható negédes báj jól állhat a tinédzser Pókembernek, viszont kérdéses, hogy emellett a karakter drámája mennyire érvényesül, elvégre Peter Parker szuperhőstetteit egy mérhetetlenül nagy bűntudat határozza meg, és sokszor komoly morális döntéseket kell hoznia, amiért nem ritkán a saját boldogságával felel. De a producer eme kinyilatkozása megint azt mutatja, hogy a Marvel ismét egy sajátos műfaji kísérletezésbe kezd, ami csak az univerzum sokszínűségét bizonyítja. Ti hogy látjátok? Milyen filmhez hasonló tónust kéne megütnie az új Pókember mozinak?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.