Hirdetés

Az utolsó párbajból és A Gucci-házból is lesz hosszabb változat

|

A rajongók örvendhetnek.

Hirdetés

Habár mostanában kezd tendenciává válni az, hogy egyes filmek kapnak hosszabb, hovatovább újravágott változatot, Ridley Scott műveinél ez már régóta megszokott dolog. Lásd: Alien, Mennyei királyság, Szárnyas fejvadász. Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy két új filmjénél, Az utolsó párbajnál, valamint A Gucci-háznál is ez lesz a helyzet. A rendező a ReelBlend Podcast nevű műsornak nyilatkozott ezzel kapcsolatban. 

Hirdetés

Tény ugyan, hogy mindkét film bőven megüti a kétórás játékidőt (Az utolsó párbaj 2 óra 32 perc, míg A Gucci-ház 2 óra 38 perces), de ez Scott szerint egy otthon megtekintett filmnél egyáltalán nem jelent problémát. Hiszen - állítása szerint - a filmet bármikor megállíthatod, nyammoghatsz valamit, majd folytathatod, ahogyan kedved tartja. Ezzel a logikával nehéz szembeszállni, és amennyiben ezek a plusz jelenetek segítik azt, hogy egy összetettebb, teljesebb képet kapjunk mondjuk a Gucci-családról, akkor még nyerünk is a dologgal. 

Scott persze nem egy négyórás verzióval számol, pontos számokat nem mondott, de az biztos, hogy hosszabb lesz. Ezt a verziót egyébként nem is rendezői változatnak nevezi, hanem simán egy hosszabb változatnak. Az utolsó párbaj egyébként alapból több, mint háromórás volt, úgyhogy lesz mit visszatenni a filmbe (erről még korábban a film egyik írója, Nicole Holofcener nyilatkozott).

A két film finoman szólva sem úgy teljesített a mozipénztáraknál, ahogy szerették volna: Az utolsó párbaj 100 millióból készült és 28-at kaszált világszerte, A Gucci-ház pedig 75 milliós büdzséjével 34-et hozott a konyhára. Azt viszont mindenképpen remekül demonstrálja, hogy Ridley Scott még így nyolcvan felett sem tud és nem is akar leállni. Jó látni, hogy ilyen nagy svunggal készíti a filmeket. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.