Hirdetés

Az X-Menek, Deadpool és Gambit is egyazon univerzum tagjai

|

Hirdetés

A 20th Century Fox X-Men: Apokalipszise méltó helyet foglal 2016 legvártabb filmjei között, hiszen ez lesz annak a trilógiának a záró darabja, amit 2011-ben az X-Men: Az elsők elkezdett. Mielőtt a film a mozikba kerülne, egy másik, hasonlóan nagy várakozást megelőző mutánsokkal kapcsolatos történetet is megismerhetünk a Deadpool képében. A főszereplő nem éppen hétköznapi stílusától és a film R-es besorolásától eltekintve, ez is szerves részét fogja képezni az X-Men univerzumnak, sőt még a márciustól forgó Gambit is ebbe a kalapba fog tartozni. Viszont ez a kapcsolat csupán névleges lesz vagy tényleg érezhető lesz az összetartozás? A helyzet már csak azért sem teljesen egyértelmű, mert az Apokalipszis 1983-ban fog játszódni, a két spinoff pedig a jelen korban. Egy interjú során Simon Kinberg producer magyarázta el, hogy hogyan illenek össze a puzzle darabkák.

Nos, ez a film [X-Men: Apokalipszis] időrendi sorrendben a többi előtt játszódik. Szóval inkább a Gambitnek, Deadpoolnak, Fantasztikus négyesnek és a Fox/Marvel univerzum hasonló filmjeinek kell elismernie az előzmény történéseit. Mind a négyben benne van a kezem valamilyen formában, akár producerként, vagy akár íróként például a Fantasztikus négyes esetében. Ezáltal pontosan ismerem mindegyik történetét és tudom, hogy egy nagyobb egész tagjai, tehát a Deadpool és a Gambit is egy X-Men: Apokalipszis utáni világban játszódnak. Ahogyan a korkülönbség ellenére mi is hallottunk már Nixonról, Reaganről és 9/11-ről, úgy lesz része ennek a fikciós világ történelmének a stadion rádobása a Fehér Házra, az X-Men: Az eljövendő múlt napjaiban.
Az X-Men: Apokalipszis az előző film után 10 évvel veszi fel a fonalat, aminek a végén átrendeződött az idővonal és olyan karakterek is újra életben voltak, mint Jean Grey (Famke Janssen). Sokan arra tippelnek, hogy az Apokalipszis végén eljutunk az eredeti 2000-res X-Men film felállásához, ám Kinberg szerint nem teljesen erről van szó.
Nem pont oda fogunk jutni, ahol először találkoztunk Patrick Stewartal és a mutánsokkal az X-Men 1 elején. Lesz persze néhány dolog, ami ebbe az irányba halad majd, hiszen nem változtathatod meg teljesen egy folyó folyási irányát, de egy kicsit eltérítheted, ha akarod, mi pedig pontosan ezt tettük. Szóval lesz néhány meglepetés, meghalhatnak olyan karakterek, akik az X-Men 1-2-3-ban életben voltak, és túlélhetik olyanok, akik eredetileg nem tették. Ami a nehézségeket illeti, szerintem egyáltalán nem érződött túl nehéznek, mert sokkal nyitottabb lett a világ, de még mindig a jól ismert főszereplőink történetét követjük. Ez a trilógia Charlesról, Erikről, Hankről és Ravenről szól. Szeretnénk úgy lezárni a történetüket, hogy ne kelljen túl sokat aggódnunk, a 2000-res film miatt. Azokról az emberekről szól ez a három film, akik barátok és idegenekként kezdték, majd ellenségekké, szeretőkké és sok-sok minden mássá váltak. A fő kérdés az hogyan zárod le a történetüket és hozod össze újra a családot az utolsó filmben?
Az X-Men Apokalipszis 2016 május 27-én érkezik a mozikba, Bryan Singer rendezésében.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.