Hirdetés

Bajban a Batman v Superman és a DC Filmes Univerzuma?

|

Hirdetés

Ez az év kétségtelenül a képregényfeldolgozásoké, és alighogy bemutatták a Deadpoolt, jövő hónapban itt is van a Batman v Superman, amellyel most már hivatalosan is ringbe száll a DC világa a Marvel harmadik fázisát kezdő univerzumával szemben. A filmet még nem vetítették le a sajtónak, de néhány kiválasztott már láthatta, viszont a Hitfixes Drew McWeeny információi szerint nem voltak különösebben elalélva a látottaktól.

A Warner egy kicsit aggódik. Ez a film kezdi megijeszteni őket. Ijesztő, mert azt mutatja, hogy az emberek látták a filmet, és nem azt a választ kapták, amit gondolom szerettek volna. Ha a denevérre fogadnék, előfordulhat, hogy az Öngyilkos Osztag tol egy all-int. Az összes zsetont ebbe tolták és szerintem az Öngyilkos Osztag fog igazán ütni. A Wonder Womant még az alapján fejezik be, ahogy elkezdtek dolgozni rajta, de aztán szélnek eresztik az egészet. Meg lennék lepve, ha az Igazság Ligáját akkor kezdenék el forgatni, amikorra mondják, ahogy azon is, ha ugyanúgy Zack Snyder rendezné.
McWeeny kijelentését sok szempontból erősen túlzónak tartom, de a mondandójának annyiban igaza van, hogy a Batman v Superman vízválasztó lesz a későbbiekre nézve, és úgy fest, hogy az előjelek nem feltétlen bíztatóak. Még novemberben a producer, Charles Roven azt nyilatkozta, hogy az év első, vagy második negyedében elkezdődhet a két részre szedett Igazság Ligája forgatása, a múlt héten Henry Cavill is közzé tett egy fotót, amely szerint elkezdett edzeni a szerepre, de McWeeny teóriája szerint ez könnyedén megváltozhat és a Warner egy másik szeretet projektjét helyezheti előtérbe.
Az alapján mondom, amiket hallottam... Elég emberrel beszéltem, aki már látta a filmet - ezért izzadok is most egy kicsit -  és az Igazság Ligája hátrébb ugorhat, aminek az lesz a vége, hogy a Ben Affleck féle Batman film jön be a helyére. Szerintem hozzá vágnak Ben Affleckhez annyi pénzt, amennyit csak kell, hogy az a Batman film mihamarabb létrejöjjön. Szükséges, hogy újraépítsék az egészet, hogy vissza nyerjék az embereket, hogy új alapokat fektessenek le. Nem hiszem, hogy ez az ugródeszka az az Igazság Ligája lenne, amit akarnak.
Ezek azért erősen csak feltételezések és vágyálmok McWeeney részéről, de mégis megfogalmazódnak bennük azok a kételyek, amelyek már hosszú évek óta ott vannak a rajongókban, hogy a Warner az egész univerzumépítést elkapkodja, csakhogy végre felvehesse a versenyt a Marvel univerzumával. A Warner természetesen semmiben nem erősítette meg a fenti kijelentést (hülye is lenne), és a premierig még bő egy hónap van hátra. A két szuperhőstitán összecsapása pedig könnyedén bevonzhatja azokat a nézőket is a moziba, akiket nem különösebben érdekelne: a prognózisok olyan 150 millió körüli nyitóhétvégét jósolnak a filmnek, ami messze van a mostanában felállított rekordoktól, de a franchise életben tartásához elegendő lehet. Ti mit gondoltok? Tényleg bajban van a DC filmes univerzuma?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.