Hirdetés

Ilyen Batman-filmet készítene Frank Miller

|

A napokban maga a mester ejtett pár szót arról, hogy milyen Batman filmet készítene, ha lehetősége lenne rá.

Hirdetés

Miután 2012-ben véget ért Christopher Nolan óriási sikerű Batman trilógiája a Felemelkedéssel, a rajongók nem voltak biztosak benne, hogy mi a következő lépés a franchise számára. Ez év tavaszán már Ben Affleck keltette életre igen meggyőzően a Sötét Lovagot a Batman Superman ellen: Az igazság hajnalában, majd a Suicide Squad - Öngyilkos Osztagban tett feltűnése után jövőre ismét főszerepben láthatjuk Az Igazság Ligájában, mielőtt megkapná várva várt önálló kalandját. A képregénylegenda Frank Miller ("The Dark Knight Returns") nemrég elárulta, ő hogyan közelítené meg azt a szólófilmet, ha lehetősége lenne rá.

Hirdetés

A Lucca Comics & Games nevű rendezvényen a Variety-nek is lehetősége volt beszélgetnie Miller-rel, ahol a képregényikon elárulta, ő egy "sokkal kisebb" Batman filmet szeretne látni. Korábban egyébként sokat dicsérte Ben Affleck Az igazság hajnalában nyújtott alakítását a köpenyes igazságosztó szerepében, amiben rengeteg merítettek legendás képregényéből, A Sötét Lovag visszatérből. Miller egyértelműen egy másik megközelítésből dolgozna a karakterrel a mozivásznakon - nézzük, hogy mit is mondott pontosan a DC Comics Magyarország csapatának fordításában:

"Sokkal kisebbre csinálnám. Kihagynám a játékszereket és inkább a küldetésre koncentrálnék, valamint kihangsúlyoznám a város szerepét. Batman ugyanis nagyon szoros kapcsolatban áll a várossal, amit védelmez, valamint Supermannel ellentétben ő közvetlen közelről ismeri a bűnözést a szülei halála óta. Egész máshogy közelíteném meg a projektet, sokkal földhözragadtabban, de abból nem lehetne játékokat eladni."

Még Christopher Nolan trilógiája előtt a Warner Bros. Frank Miller-rel és Darren Aronofsky rendezővel karöltve egy Batman: Year One (Batman: Az első év) című mozifilmen dolgozott, ám ez végül sosem valósulhatott meg. Ennek ellenére szerencsére láthattuk egy animált változatát, amely 2011-ben jelent meg Blu-rayen és DVD-n. Erről is szó esett az interjú során:

"Az a forgatókönyv a Batman: Az első év képregényemen alapult, és igen, sokkal földhözragadtabb volt. Tisztességes mennyiségű időt meséltünk el a Batmanné válás előttről, majd amikor kiment és harcolt a bűn ellen, tényleg elszúrta párszor, mielőtt belejött volna. Erről szólt ez a kilencvenperces eredettörténet."

Jelenleg is fejlesztés alatt áll Ben Affleck önálló Batman kalandja, amit a színész maga ír és rendez is meg. Habár a forgatás kezdetét valamikor 2017 tavaszára tervezi a stúdió, Affleck elmondása szerint addig fog dolgozni a szkripten, ameddig az nem lesz tökéletes - mi csak remélni tudjuk, hogy tisztességes produkciót hoz nekünk össze Batfleck, hiszen eddig elég meggyőző az alakítása a denevérember szerepében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.