Hirdetés

Batman v Superman - Mit is jelentenek az álomjelenetek? (Spoiler!)

|

Hirdetés

Ha még nem láttad a Batman v Superman: Az igazság hajnalát, azonnal csukd be a cikket, és irány a mozi! De ha már megnézted, biztos, hogy akadt néhány kérdésed. A legtöbb embert minden bizonnyal Batman álom-jelenetei, illetve rémálmai, a „Knightmare”-ek foglalkoztatnak, hogy pontosan mit is jelenthetnek. Ezeket fejtegetjük az alábbi cikkben, ami mondanom sem kell, a lehető legspoileresebb lesz! Ahhoz, hogy megértsük a jeleneteket, először is bele kell ásnunk magunkat a DC egyik legnagyobb főgonoszának, Darkseid-nek a háttértörténetébe. Régóta pletykálják, hogy ő lesz a fő antagonista Zack Snyder Igazság Ligájában, melynek forgatása a jövő hónapban kezdődik. Darkseid lényegében ugyanaz a DC-nek, mint a Marvelnek Thanos. A karakter egy idegen zsarnok, az Apokolips bolygó ura, akinek célja meghódítani az ismert világegyetemet.

darkseid
Mit akarhat Darkseid a Földdel? Valószínűleg az Életellenes Egyenlet lesz a dologban, ami egy minden élőlényre halálos fegyver, és amit a legenda szerint csak a Földön lehet létrehozni. Ezért csapataival megtámadja bolygónkat, amivel ki is kövezi az Igazság Ligájához vezető utat. De hogyan is kerülhet szóba Darkseid a Batman v Superman kapcsán? A válasz az első hosszabb Batman álom-vízióban keresendő, amelyben egy felfegyverzett Batmant láthatunk, aki egy poszt-apokaliptikus tájat kémlel, és ahol világosan kivehető Darkseid szimbóluma, az Omega.
batman-v-superman-darkseid
A képregényben Darkseid nagyon szereti az omega megnevezést, kezdve a lézer szemeivel (az úgynevezett Omega sugarakkal) át az Omega hatáson - mely az erőforrásának a megnevezése - egészen az Omega szankcióig, amivel ellenfeleit ejti csapdába egy sor, egyre romlóbb alternatív valóságba. Lehet, hogy ez a rémálom nem egy álom volt, hanem egy alternatív valóságba történő bepillantás? Vagy ez a jövő? Ez a jelenetsor egyáltalán a Földön játszódik? És Superman miért viselkedik úgy, mintha Darkseid szövetségese lenne? Ezek a kérdések megválaszolatlanul maradtak, de remélhetőleg az Igazság Ligája foglalkozni fog velük. De történjen ez bárhol / bármikor, az egyértelmű, hogy Darkseid keze van a dologban, melyre bizonyíték az ő repülő lényei, a Paradémonok is:
batman-vs-superman-apokolips
A film zárójelenetei is rá utalnak. Ugye a film közepén, mikor Lex Luthor  a szenátornővel beszélget a festményéről és annak megfordításáról, elejt egy olyan mondatot, hogy a démonok nem a mélyből, hanem a magasból érkeznek. A film végén pedig ezt láthatjuk,  ahogy a festmény már fordítva lóg a falon, és így a démonok már az égből jönnek. A képen látható lények pedig meglehetősen hasonlítanak a már korábban látott Paradémonokra.
luthor.0
De térjünk is át egy másik érdekességre. Különösen figyelemreméltó Batman és Superman interakciói az első poszt-apok álomban. Nem csak azért, mert Supermannek katonái vannak, hanem mert Batman két társával hidegvérrel végez, miközben a Denevérembert okolja "Ő" elvesztéséért. Ez talán magyarul nem keltette fel mindenki figyelmét, de angolul érdekesebben hangzik, ugyanis az Ő alatt „her”-t mond, vagyis egy hölgy személyről beszél. És csak két különleges hölgy létezik Superman életében, Lois Lane és Martha Kent. Kettejük közül hivatkozhatott bármelyikre, de tekintve, hogy mi történt a következő álomban, valószínű, hogy Loisról van szó. Ebben az álomban ugyanis  nem akárki tűnik fel, mint a harci páncélban tündöklő Villám (Ezra Miller), aki egy portálból kilépve hoz egy sürgős üzenetet Bruce Wayne-nek. A párbeszéd egy kicsit zavaros, de az mindenképp kivehető, amint ezt mondja: „Bruce, igazad volt róla, (angolul him, azaz vélhetőleg Supermanről van szó), és Lois Lane a kulcs, az ő túlélése elengedhetetlen…valamihez”. Flash ekkor elismeri, hogy "túl korán érkezett", látszólag utalva arra, hogy rossz időpontban adja át ezt az üzenetet.
Batman V. Superman: Dawn Of Justice
Mit is jelenthet az álom?  Egy erős kapcsot mind az Igazság Ligája 1., mind a tervezett 2. részhez, és magyarázatot adhat az első álomra is, amiben ugye Superman Batmant hibáztatja Lois haláláért. Villám – akinek tehát időutazó képessége is van – úgy tűnik megpróbálja helyrehozni a hibákat a jövőből, ahol az Igazság Ligája elég rossz állapotban lehet, és átadni a figyelmeztetést Darkseid-ról. Az üzenetből pedig még egy dolog kiderül: hogy Lois Lane kulcsszereplő lesz/lehet a DC Filmes Univerzumában. A producer Deborah Snyder (Zack Snyder felesége) egy interjúban nemrég elárulta, hogy ez a jelenet eredetileg nem is volt része a forgatókönyvnek, egészen a forgatás közepéig, amikor is Zack Snyder épp az Igazság Ligája vázlatán dolgozott, valamint azon, hogy miként kéne összekapcsolnia a filmeket. A nagy kérdés tehát az, hogy az első „Knightmare” egy álom, egy pillantás a jövőbe, vagy egy alternatív valóság? Mindhárom lehetséges. De hogy melyik az igaz? Reméljük legkésőbb 2017. november 17-én kiderül, amikor az első Igazság Ligája film debütál a mozikban.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.