Hirdetés

Batmant azték igazságosztóként is láthatjuk

|

Bruce Wayne helyét Yohualli Coatl veszi át Juan Meza-León új projektjében.

Hirdetés

A képregényhősöknél bevett dolog, hogy a közismert jelmezbe egy másik karakter bújik, vagy hogy a készítők a főbb elemek megtartásával totálisan új identitást adnak egy-egy kedvencnek. Női Thor, Miles Morales Pókemberként, állatokként ábrázolt Marvel-hősök, vagy éppen Martha Wayne Jokerként. A listát napestig folytathatnánk, és egy friss bejelentés értelmében immár a Batman Azteca: Choque de Imperios (Azték Batman: Birodalmak összecsapása) animációs film főhőse, Yohualli Coatl is helyet kapna rajta.

Hirdetés

A Juan Meza-León (Harley Quinn, Tini Nindzsa Teknőcök) által rendezett alkotásban ugyanis az azték fiú osztja az igazságot. Miként az a hivatalos közleményben áll:

"Az azték birodalom idején Yohualli Coatl (Horacio Garcia Rojas - Narcos: New Mexico) - egy fiatal azték fiú - sorsa tragikus fordulatot vesz, amikor apját és a falu vezetőjét, Toltecatzint a spanyol konkvisztádorok meggyilkolják. Yohualli Tenochtitlanba menekül, hogy figyelmeztesse Moctezuma királyt és főpapját, Yokát a közelgő veszélyre. A denevéristen, Tzinacan templomát búvóhelyként használva Yohualli a mentorával és segítőjével, Acatzinnal együtt edz, valamint felszerelést és fegyvereket fejleszt, hogy szembeszálljon a spanyolok inváziójával, megvédje Moctezuma templomát, és megbosszulja apja halálát."

Izgalmas az alaphelyzet, ám az éra eseményeit és az aztékok sorsát ismerve minimum trükkösnek tűnik, hogy az ifjú akciója hamisítatlan happy enddel végződjön. Pláne, mert a készítők deklarált szándéka a témához képest maximális történelmi hitelesség, és a letűnt civilizáció bemutatása: ebben Alejandro Diaz Barriga, a mezoamerikai kultúrákra specializálódott tudós segíti őket.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Juan Meza-Leon (@juan.meza.leon) által megosztott bejegyzés

A premier pontos dátumát még nem tudni, de az már biztos, hogy a végeredmény az HBO Maxon lesz megtekinthető.

Ti várjátok a Batman Aztecát?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.