Hirdetés

A Beavatott-széria utolsó része már nem kap mozis premiert

|

A Lionsgate inkább egy tévéfilmmel szeretné lezárni a Beavatott-sorozatot.

Hirdetés

2014-ben a Beavatott-sorozat (Divergent) első része meglovagolta az Éhezők viadala sikerét, és ugyan nem ért el hasonló eredményt, de kifejezetten csalódásnak sem lehet mondani. A Lionsgate nem is hezitált, szinte rohamléptekkel készítette el a folytatást, ami azonban elég gyenge lett és az idei Hűséges is rosszul teljesített, minden tekintetben. A stúdió pedig abba a kellemetlen helyzetbe jutott, hogy a széria már annyira veszteséges, hogy inkább stratégiát váltanak az utolsó részre.

Hirdetés

Egyelőre még az is kétséges, hogy lesz befejezés. A legújabb tervek szerint mozis premier már biztos nem lesz, csak egy tévéfilmben vagy akár sorozatban gondolkoznak a készítők. Az Ascendant előkészületei sem voltak problémamentesek, hisz az előző részek rendezője, Robert Schwentke dobbantott, a helyét pedig Lee Toland Kreiger vette át, viszont amint a Lionsgate megkapta a nyáron a Hűséges mozis bevételeinek összegét, úgy döntöttek, hogy jobban járnak, ha a negyedik részt már csak a tévében mutatják be. Az eddigi főszereplők (Theo James, Shailene Woodley, Zoe Kravitz, Miles Teller, Ansel Elgort) történetét minél gyorsabban le szeretnék zárni, hogy bemutathassanak egy új gárdát, akik egy sorozat formájában folytatnák tovább útjukat az univerzumban. Arról nincsenek tervek, hogy melyik csatorna vállalná egyáltalán be, mert ez biztosan hosszabb távú elkötelezettséggel járna, amit a tévés fejesek annyira nem szeretnek, mert ha gyenge a nézőszám, akkor sem tudnak kihátrálni belőle. Ráadásul valószínűtlen, hogy a színészek szerződésében benne lenne egy záradék, ami lehetővé teszi a tévéfilm elkészítését és nem biztos, hogy szívesen visszatérnének a képernyőkre.

A Beavatott-széria volt az utóbbi évek legnagyobb mellényúlása a műfajban, természetesen A végzet ereklyéi - Csontváros mellett, aminek már a második része sem készülhetett el és inkább kapott egy rebootot sorozat formájában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.