Hirdetés

Bejelentették a szereplőgárdát a Vikingek folytatásához

|

Végre lelepleződött, hogy melyik szereplőt ki fogja megformálni a Netflixre érkező sorozatban.

Hirdetés

A History Channel első saját gyártású sorozata, a Vikingek hat évad után idén elbúcsúzott a rajongóktól, ám ha valaki bánkódna emiatt, akkor ne tegye, mert már a folytatás első évadja is leforgott, ami a History helyett ezúttal már a Netflixen fog debütálni.

Hirdetés

A Vikingek: Valhallában természetesen már a dicső múlté lesz Ragnar Lotbrok és fiainak története, hiszen nagyjából száz évvel az eredeti széria történései után fog játszódni a korai 11. században, és a leghíresebb vikingek (Leif Erikson, Freydis Eriksdotter, Harald Hardrada vagy a viking származású angol uralkodó, Hódító Vilmos) kalandjait fogja dramatizálni. Most végre az is kiderült, hogy melyik szereplőt ki fogja megformálni a sorozatban.

Sam Corlett (Sabrina hátborzongató kalandjai) lesz a Grönlandon született és egy ősi pogány tradíciókat követő család gyermekeként nevelkedett Leif Eriksson, aki első kézből vezet be minket a vikingek egy véres átalakulás küszöbén álló világába.

Frida Gustavsson játssza Leif testvérét, Freydis Eriksdottert, aki szintén kívülállóként érkezik Kattegatba, ám hamarosan sok támogatóra lel a régi hagyományokhoz visszatérni vágyók között.

Leo Suter (A felszabadító) lesz a viking nemesi családba született Harald Sigurdsson, egyike az utolsó berserkereknek, aki karizmatikusságával képes egyesíteni Odin követőit és keresztény hívőket egyaránt.

Bradley Freegard (Keeping Faith) alakítja II. Knut dán királyt, egy bölcs, hozzáértő és kegyetlen viking vezetőt, aki ellenségeit még a barátainál is közelebb tartja magához. Törekvései jelentősen befolyásolják a történelem menetét a 11. században, ezáltal pedig kevés nála fontosabb szereplője van a viking korszaknak.

Jóhannes Jóhannesson (Cursed: Átkozott) kelti életre Olaf Haraldsont, Harald idősebb féltestvérét. Hatalmas termetű, ambiciózus, zord és könyörtelen viking harcos, valamint "ótestamentumi" keresztény.

Laura Berlin (Einstein rejtélyei) lesz Normandiai Emma angol királyné, aki a királyi udvar tagja, ugyanakkor ereiben viking vér csörgedezik. Fondorlatos politikus, emellett Európa egyik leggazdagabb nője.

David Oakes (Viktória) az angol király legfontosabb tanácsadója, aki bár a politikai perifériára született, ravaszsága miatt annál sokkal többre viheti.

Végül, de nem utolsósorban Caroline Henderson (Tuya Siempre) lesz Jarl Haakon, egy nemes harcos és toleráns vezető, aki Kattetag felett uralkodik. Bár pogány, még ebben a kihívásokkal teli időszakban is képes volt elérni, hogy a város kapui nyitva álljanak minden felekezet előtt. Miután felfigyel a lány bölcsességére, ő lesz Freydis legfontosabb mentora.

A streamingszolgáltató egyelőre nem jelentette be a Vikingek: Valhalla premierdátumát, de elképzelhető, hogy az évad első részeit már 2021-ben elérhetővé teszik. Az eredeti széria alkotója, Michael Hirst executive producerként felügyeli a munkálatokat, de a showrunneri feladatokért és a teljes kreatív irányért már nem ő, hanem a Tudorok és a Camelot című történelmi sorozatokon is dolgozó Jeb Stuart felel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.