Hirdetés

Bejelentették az új Halloween-filmet!

|

A Blumhouse Productions új Halloween-filmet jelentett be - nem akárkinek a produceri közreműködésével!

Hirdetés

A héten olyasmit jelentettek be, amelynek hallatán a horrorfilmek rajongói garantáltan örvendezni fognak: a Blumhouse Productions a Miramax-szal összefogott, hogy leszállítsanak egy új, friss és ropogós Halloween-mozit. Ez így, ilyen formában eddig nehezen számít hírértéknek, hiszen számítani lehetett arra, hogy egy idő után újra előveszik ezt a szériát és új életet lehelnek belé, miután a főként zenészként elhíresült Rob Zombie két ízben is többek szemében meggyalázta a John Carpenter gondos kezei által megalapozott franchise-t. A pláne a hírben tehát nem az, hogy újra láthatjuk majd a Shatner-maszkos gyilkost, hanem az, hogy az alkotók intenciója szerint ez az új film nem a remake-ek világát és még csak nem is a rengeteg folytatás szellemiségét hivatott majd megidézni, hanem sokkalta inkább az első, 1979-ben mozikba került Carpenter-mozi világát igyekszik majd visszaidézni. 

Hirdetés

Mindennek megfelelően pedig aduászként nem mást hoztak executive producerként a fedélzetre, mint magát John Carpenter-t! John Carpenter az utóbbi jó néhány évben kevésbé foglalkozott a filmekkel, a mozgókép helyett inkább a zenébe fektette kreatív energiáit (nemrég jött ki a Lost Themes című albumának második része - amely album-duó akár mintha egy nemlétező filmzenei album lenne), ezért is számít annyira izgalmasnak a közreműködése - még akkor is, ha "csupán" ex. produceri minőségben lesz jelen. A rendező/zeneszerző a következőt nyilatkozta arról, hogy Myers alakját illetően milyen elképzelésekkel állnak neki a filmnek:

Michael Myers nem karakter. Ő egy természeti erő. Nem személy. Részben természetfeletti, részben ember. 

Ennek alapján valóban úgy néz ki, hogy a gyökerekhez nyúlnak vissza, hiszen a '79-es moziban sem voltak különösebb személyiségjegyei a késes gyilkosnak, inkább egy megállíthatatlan, elpusztíthatatlan entitásként, a puszta félelem kvázi manifesztációjaként volt jelen. Már annak a puszta gondolata izgalmasnak tetszik, hogy ezt a puritán verziót viszik tovább ahelyett, hogy túlzottan túl-pszichologizálnák a figurát. 

Az már persze más kérdés, hogy a végeredmény milyen lesz, hiszen bőven benne van a pakliban az, hogy félremegy a dolog és egy újabb felesleges reboot/folytatás fog kikerekedni. A Blumhouse Productions portfólióját nézve azonban óvatosan bizakodunk: filmográfiájukban ugyan helyet kapnak olyan filmek, mint a kevésbé dicsért Jessabelle, A Lazarus-hatás, vagy a Paranormal Activity folytatásai, de mindezek mellett nem szabad elfeledni, hogy olyan dolgozatokat is letettek az asztalra, mint kiváló Az ajándék (Joel Edgerton rendezése), a The Visit (M. Night Shyamalan), vagy a korrekt Sinister és a nézhető The Purge-filmek. 

Az egyelőre csupán gondolatban létező film előtt még hosszú út áll, de elméletben már egy rendező lenne a feladatra. Az Oculus kellemesen old-school hangvételű, klassz kis horrorfilm rendezője, Mike Flanagan több mint esélyesnek tűnik a feladatra. Flanagan-től kicsiny hazánkban eddig csak a már említett Oculus-t láthattuk (szintúgy Blumhouse Productions), de azon kívül még a Hush és a Before I Wake című filmek köthetők a nevéhez. Nem számít ugyan nagy névnek, de az eddigi munkái alapján megfelelőnek bizonyulhat a feladatra: ért az atmoszféra teremtéshez, kevés pénzből és a műfaj iránt érzett nagy szenvedéllyel dolgozik, így a Blumhouse Productions számára szinte tökéletes választás lenne a projektre - tekintve, hogy ők sem kívánnak 15-20 millión túl költeni a filmre. 

Bónusz, örömteli információ: John Carpenter elviekben produceri tevékenységei mellett még zenét is fog szerezni az új filmhez. Ennek jobban nem is örülhetnénk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.