Hirdetés

Belépés az új világba – digitális eszközökkel

|

Javában folyik a GINOP-3.3.3-17 pályázatok megvalósítása az országban. A digitális világból eddig kizártak képzését célzó projektek megvalósításában fontos szerepet játszanak a digitális eszközök.

Hirdetés

Juhász Attilát, a Tradíció és Jövő Alapítvány kuratóriumának elnökét arra kértük, hogy fejtse ki, miért tartja fontosnak, hogy a képzés során megismerkedhessenek a résztvevők a korszerű digitális eszközökkel.

Hirdetés

Az elnök elmondta, hogy egyszerű az ilyen eszközök kezelése a digitális írástudók számára, azoknak azonban, akiknek eddig nem volt alkalmuk számítógéppel, okostelefonnal és hasonló gépekkel megismerkedni, megoldhatatlan feladatnak tűnik a kezelésük.

Az informatikai szakma gyakorta emlegeti, hogy az eszközök, programok, appok, akkor jók, ha barátságosak a felhasználókhoz, azaz könnyű eligazodni rajtuk, könnyű a kezelésük. A felhasználóbarátság kifejezés és fogalom azonban feltételezi, hogy a felhasználó már jártas bizonyos eszközök kezelésében, és ebben az értelmezési környezetben ad jellemzést.

Az "Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének és a digitális jólét megteremtésének elősegítése országos, illetve helyi civil és szakmai szervezetek támogatásával" címmel a magyar kormány által meghirdetett pályázatnak éppen az a célja, hogy közel vigye, a kezébe adja a technológia fejlődés legfrissebb vívmányait azoknak, akiknek korábban nem adatott meg, hogy hasonló eszközökkel megismerkedhessenek, dolgozhassanak, ismereteket szerezhessenek.

Végül az elnök hozzátette, hogy a Tradíció és Jövő Alapítvány "Az internethasználat népszerűsítése 6 db 2000 fő alatti településen" címmel beadott pályázatát valósítja meg az idén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.