Hirdetés

Ilyen hatással van a hazai mozikra, eseményekre a koronavírus

|

A vírus további terjedését megelőzendő több döntés is született. Összeszedtük azokat, amik a szórakoztatóipart érintik.

Hirdetés

A magyar kormány veszélyhelyzetet rendelt el, így a koncertek és a színházak mellett valószínűleg a mozik is bezárhatnak holnaptól. A közlemény szerint nem működhet 100 főnél nagyobb beltéri rendezvény (kültérinél pedig 500 lett a limit). A miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely erősítette meg, hogy a színházak esetében maximum a kamaratermek maradhatnak nyitva, a többi nem. Az elrendelés ma estétől, egészen pontosan éjféltől lép érvénybe.

Hirdetés

A legnagyobb hazai moziszolgáltató, a Cinema City műsorával kapcsolatban egyelőre annyit lehet tudni, hogy ma éjfélig még változatlanul megtartják a vetítéseket a mozijaik, ám hogy utána mi lesz, az később derül ki. Eközben úgy értesültünk, hogy a Művész Mozi holnap már nem nyit ki. 

Érdemes többször is visszanézni, cikkünk folyamatosan frissül. 

Update 1: A szegedi Belvárosi mozi vetítései és rendezvényei elmaradnak határozatlan ideig. 

Update 2: A Budapesti Art+ Cinema korlátozni fogja a mozi és a kávézó területén egyidejűleg tartozkodó vendégeinek számát, azonban az ütemezett vetítéseket és programokat további értesítésig meg fogják tartani. 

Update 3: A járványra való tekintettel már biztosan elmarad többek közt a Budapesti Friss hús rövidfilmfesztivál, a Tavaszi MondoCon, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, valamint a 43. Képregénybörze is. 

Update 4: A Cirko Film bejelentette, hogy a kialakult helyzet miatt elhalasztják a következő két filmjük (Inkább lennék özvegy, Tiszt és kém - a Dreyfus-ügy) bemutatóját.

Update 5: A Cinema City Magyarország közleménye szerint a mozijaik létszámkorlátozás mellett továbbra is nyitva tartanak, egy adott előadásra maximum 99 látogató vehet vagy foglalhat jegyet. A mozihálózat weboldalán egy előadásra bármelyik helyre szabadon foglalható vagy vásárolható jegy.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.