Hirdetés

Bob Hoskins visszavonul betegsége miatt

|

A 69 éves színésznél Parkinson-kórt diagnosztizáltak, ezért úgy döntött, hogy végleg visszavonul a filmezéstől, csak a családjával foglalkozik és köszönetet mond mindenkinek, akivel valaha is együtt dolgozott.

Hirdetés

Az angol származású tehetséges színész 1942. október 26-án látta meg a napvilágot Suffolkban. Élete első munkája könyvelő volt, majd később tűzoltóként és tengerészként is kipróbálta magát, ám 1969-ben véletlenül megkapta az első színházi szerepét és magával ragadta a művészet. Élete első szerepe egy jelentéktelen filmben, az 1972-es Up the Frontban volt, mely után nem volt megállás. 1986-ban megkapta a Cannes-i Filmfesztivál Legjobb férfi alakítás díját a Mona Lisa című filmért, majd egy évvel később már a Legjobb férfi színész Golden Globe-díját vihette haza ugyanazért az alkotásért. Szintén a Mona Lisa hozta el neki még 1987-ben a BAFTA-díjat, méghozzá a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést. 1997-ben Európai Film-díjban részesült a Legjobb európai színész kategóriáan, a Hétszer 24 nevezetű angol drámáért. 2002-ben a San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon hatalmas elismerés érte, hiszen megkapta a Donostia Életműdíjat, amit korábban Robert De Niro, Anthony Hopkins, Al Pacino és Michael Douglas is kiérdemelt. Hoskins olyan közönségkedvenc filmekben tűnt fel, mint a Roger nyúl a pácban, a Hook, a Nixon, az Ellenség a kapuknál, Az elveszett vigál, az Álmomban már láttalak és a Karácsonyi ének. Utolsó filmszerepét az idei Hófehér és a vadászban alakította. Hoskins visszavonulva a színészettől, kizárólag a csaladájával szeretné leélni hátralévő életét, mi pedig azt kívánjuk neki, hogy sok erőt, szeretetet és gondoskodást kapjon, valamint ne romoljon az egészsége tovább.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.