Hirdetés

Boba Fett miatt áll a bál a Disney és a Star Wars rajongók között

|

A Disney ismét belenyúlt a méhkasnak beillő kánonba, és az új Lego szettjét már csak Boba Fett űrhajójaként promózza az eredeti neve helyett.

Hirdetés

Bár a Disney a The Mandalorian című sorozatával sok régi és új Star Wars rajongó szeretetét nyerte vissza, a cég ettől még rendre különös érzékletességgel tapos rá fájó pontokra. Hogy az újabb botrány után ismét meghátrál-e a stúdió, az majd kiderül, mindenesetre a népharag már most ledöntené a Disney szobrokat a Coruscanton.

Hirdetés

Történt ugyanis, hogy a közelgő The Book of Boba Fett széria kapcsán a LEGO egy új Star Wars szettet tervez a piacra dobni, és természetesen Boba Fett ikonikus űrhajója, a Slave I (Rabszolga 1) sem maradhatott ki a kollekcióból. Illetve mégis, hiszen Slave I-ként már nem találunk összeraknivalót, cserébe kaphat a fanatikus gyűjtő egy modellt, ami a Boba Fett űrhajója nevet viseli.

A szemfüles rajongók számára rögtön feltűnt a változtatás, majd jött a LEGO designer Michael Lee Stockwell, aki hivatalosan is megerősítette, hogy a soron következő modellekből kihagyják a kolonizációs múlt sérelmeire reflektáló elnevezést. Ezt követően már csak olaj volt a tűzre Stockwell kollégájának, Jens Kronvoldnak az elszólása, miszerint a Disney a filmekből és sorozatokból is igyekszik majd kigyomlálni a Slave I örökségét.

A Disney részéről még nem érkezett hivatalos megerősítés a Slave I-nal kapcsolatos terveiket illetően, de a fanatikusok természetesen rögtön a legrosszabbat vizionálják: a kánon felülírását. A hőzöngők között megtalálható Mark Anthony Austin, aki az eredeti trilógia 1997-es felújított változatában alakította a fejvadászt. Társaival Twitteren keltek ki a névváltoztatás ellen, kihangsúlyozva, hogy a franchise majd 40 éves történelmében idáig senkit sem bántott a hajó neve, miért épp most kell belenyúlni ebbe (is) a polkorrektség zászlaja alatt.

Eme fejlemények alapján arra sem lehet számítani, hogy az ikonikus űrhajó eredeti nevét kiejtenék a decemberben érkező The Book of Boba Fettben.

Ti mit gondoltok erről? A Disney már megint túltolta a polkorrektséget, vagy az elmúlt évek fejleményei után ez volt a helyes döntés részükről?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.