Hirdetés

Bojkottolják Quentin Tarantinót

|

Hirdetés

Sok híresség vesz részt aktívan jótékonysági munkákban, ezzel is példát mutatva a legtöbb embernek és igyekszenek felhívni a figyelmet néhány igen fontos problémára. Quentin Tarantino is ide sorolandó, mert ő a rendőrségi túlkapások és brutalitás mellett állt ki vállszélességgel. Részt is vett egy ilyen témájú tüntetésen New Yorkban, de nem éppen a legjobbkor. Ugyanis négy nappal az esemény előtt egy rendőr (Randolph Holder) szolgálat közben elhunyt. A rendező egy beszédet is tartott, ami során egy 1999-ben rendőri összecsapás során meghalt oklahomai férfi képét tartva fogalmazta meg a nem éppen finom mondandóját:

Én egy lelkiismeretes ember vagyok, és ha azt gondolod, hogy épp egy gyilkosság van folyamatban, össze kell szedned magad és ki kell állnod ellene. Azért vagyok itt, hogy kijelentsem én az áldozat oldalán állok.
Tarantino felszólalását néhányan a New York-i rendőrségnél szívükre vették, annyira, hogy a szakszervezeti vezető szerint bojkottálni fogják legújabb filmjét, az Aljas nyolcast (The Hateful Eightet).
Nem csoda, hogy valaki, aki dicső bűnt és erőszakot hoz létre a valóságban, az egyben egy rendőr gyűlölő is. A rendőrtisztek, akiket Tarantino "gyilkosoknak" hív nem az egyik beteg filmes fantáziájában élnek, az életüket kockáztatva, és néha feláldozva, védik az embereket a bűnözéstől és a zűrzavartól. A New York-i embereknek üzenetet kell küldeniük ennek a degenerációt közvetítő férfinak, akinek nincs joga idejönni és ezzel a felháborító rendőri fikcióval házalnia.
Tarantino elismerte, hogy az időzítés "szerencsétlen" volt, Holder halála egy tragédia és együttéreznek a családjával. Alig egy nappal később a Nyugati part is támogatását fejezte ki. A Los Angeles-i rendőrség is beszáll a bojkottba és erre kérte a város lakóit is.
Quentin Tarantino filmrendező a felelőtlenséget egy új és elfogadhatatlan szintre emelte azzal, hogy úgy utal a rendőrségre, mint gyilkosokra egy rendőr ellenes New York-i felvonulás alatt. Teljes mértékben támogatjuk a bojkottot. A film közvetve démonizálja a rendőrséget és bátorítja a támadásokat ellenünk. Megkérdőjelez mindent, amit teszünk és ezzel a közbiztonságot fenyegeti. A rendőröket eltántoríthatja tudat, hogy az amúgy helyes és szükséges cselekedeteiket hamisan bűnnek állítják be.
Nem tudom, hogy rendőröknek mekkora lesz a valós befolyása a filmre, mennyire fogja ez mélyen érinteni a bevételt, de jót biztos nem fog tenni neki, főleg ha a lakosok hallgatnak rájuk. Az Aljas nyolcas a nemzetközi premier előtt 50 moziban 70 mm-es formátumban is bemutatásra kerül, ebbe egészen biztosan New York és Los Angeles is beletartozik. A premier december 25-én esedékes, alig két hónap múlva.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.