Hirdetés

HIVATALOS: Danny Boyle rendezi a Bond 25-öt

|

Újfent Oscar-díjas rendezővel újít be a 007-es.

Hirdetés

Úgy fest, hogy a Bond-széria producerei mostantól ráállnak ara, hogy a franchise élére díjnyertes szerzői filmeseket nyerjenek meg. Legalábbis a Daniel Craig-érában ez dívik. Ugyan a nyitó filmet, a Casino Royale-t a megbízható akciórendező Martin Campbell dirigálta, csakúgy mint anno az Aranyszemet, A Quantum csendjénél már húztak egy meglepőt Marc Forster személyében, aki jobbára a csendes kis drámák terepén volt járatos, mint az Én, Pán Péter, vagy a Szörnyek keringője. Őt követően pedig két ízben jött Sam Mendes, aki a Skyfallal a mennybe menesztette a szériát (Oscar-díj, bevételi rekord), majd le is lohasztotta azt a Spectre - A Fantom visszatérrel. Most pedig újabb nagy név állt a kém jubileumi, 25. küldetésének az élére.

Hirdetés

Danny Boyle neve már évek óta felmerül a franchise körül és az elmúlt napokban már hivatalosnak is titulálták a kinevezését, viszont az Oscar-díjas rendező csak most ismerte el hivatalosan. A rendezőt a Trust című FX sorozat vetítésén sikerült mikrofonvégre kapni. 

Jelenleg is éppen a forgatókönyvön dolgozunk és minden attól függ. Jelenleg éppen egy Richard Curtis forgatókönyvön dolgozom. Remélhetőleg 6-7 héten belül meg is kezdődhet a forgatás. Utána jöhet Bond, valamikor az év végén. De mindkettőn dolgozunk. 

Boyle azt is elismerte, hogy egyik állandó alkotótársával, John Hodge-al dolgoznak a szkripten, akivel olyan filmjein dolgozott együtt, mint a Sekély sírhant, Az élet sója, A part, a Transz,  vagy a két Trainspotting. Noha a sorozat állandó forgatókönyvírói, Neil Purvis és Robert Wade már leszállított egy forgatókönyvet, viszont az 1999-es A világ nem elégtől kezdve csak a Halj meg máskor! forgatókönyvét jegyezték egymaguk és mindig volt ott mellettük egy Paul Haggis, vagy egy John Logan, aki gatyába rázta az írásukat és vélhetően most is ez lesz.

Volt egy ötletünk, John Hodge-nak, a forgatókönyvírónak és nekem és John  jelenleg is írja. Minden attól függ, hogyan sikerül. Ostobaság lenne részemről, ha többet mondanék. 

Boyle bizakodik benne, hogy szeretni fogjuk, amit kitaláltak. Craig elmondása szerint egy bosszúfilmet várjunk és kezdetben az Elrabolva-filmeket emlegették, de vélhetően Boyle-ék ezt alaposan átdolgozzák. A rendező fedélzetre lépésével pedig az is érdekes, hogy mit ad hozzá a szériához, hiszen Boyle-nak van egy igazán markáns stílusa, amely kifejezetten üdítően hatna a sorozatnak. Például arra számíthatunk, hogy zeneileg erős lesz a film, mind betétdal, mind az aláfestést illetően és ha David Arnold nem ér rá, vagy új arcokat keresnek a zenei pozíciókra, akkor ott van a Boyle-al a Steve Jobson együtt dolgozó, manapság extra menőnek számító Daniel Pemberton, aki Az U.N.C.L.E. emberével, vagy a The Game című minisorozattal letette már a névjegyét a zsánerben, nem is akárhogy. Daniel craig a 25. Bond-filmmel végleg leteszi a Walther PPk-t és a vodka-martinit, amely előre láthatólag 2019 november 8.-án kerül a mozikba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.